Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Művér és elsősegély a Hattyas soron

Szeged - Kutyatámadás ért két fiatalt, az egyiknek a nyakát marcangolta az állat, az artériás vérzésből spriccel a vér, a másiknak a lábszárán tátong óriási seb. Elsősegélynyújtó verseny a Hattyas sori Egyetemi Sportközpont területén.
Berobbant vegyszer okozott égési sérülést két gyereken. Egy drogos fiatal epilepsziás rohamot kapott. Kerékpárost gázolt el egy autós – ilyen, és ehhez hasonló „véres" szituációkban kellett helyt állnia kedden a Vöröskereszt által szervezett megyei elsősegélynyújtó versenyen résztvevő 10 csapatnak a Hattyas sori Egyetemi Sportközpont területén. A gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában versenyző ötfős csapatok Csongrád megyei iskolákból érkeztek. A gyakorlati feladatok mellett elméleti tudásukról is számot adtak: elsősegélynyújtásról szóló totót töltöttek ki, és a Vöröskereszt megalakulásával kapcsolatos kérdésekre válaszoltak.

– A Vöröskereszt törvényben előírt feladata az elsősegélynyújtás, amely az egészségre nevelés része az iskolákban. A tanulók felkészítéséhez az intézmények a Vöröskereszt segítségét kérik – tudtuk meg Buknicz Ivettől, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnökétől, aki elmondta: idén 40. alkalommal rendezik meg az Országos Elsősegélynyújtó Versenyt, amelyre a megyei döntőről a három szegedi csapat jutott tovább.

Igencsak élethűre sikerült a sérülés – de ez csak cukoralapú mű-
Igencsak élethűre sikerült a sérülés – de ez csak cukoralapú mű-
vér. Fotó: Frank Yvette

Olvasóink írták

  • 3. Zsoltee0716 2011. május 04. 19:30
    „Hattyas utca az már! De mind1. bár a sor az jobb volt..”
  • 2. favágó 2011. május 04. 09:59
    „3 csapat jutott tovább. Csapatonként 5 fő. 15 nevet olyan nehéz leírni? Bezzeg, ha megye 1,2,3 focistákról lenne szó!:-)”
  • 1. Lacusch69 2011. május 04. 09:32
    „Hát ezt még régről MH. Kossuth laktanyaként ismerem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Példát mutatnak társaiknak a roma fiatalok

Rendőrnek, illetve objektumőrnek készül a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában a roma származású Juhász Julianna és Jakab Miklós. Tovább olvasom