Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Művészeti alkotás verssorokból a költészet napjára

Még ma sincs késő felírni kedvenc magyar versének egy sorát!
Vasárnap délután hat óráig várják a látogatókat a REÖK-ben
Interaktív kezdeményezéssel készült a REÖK a költészet napjára. A hétvégén a kiállítóház használt, korábbi tárlatokat reklámozó négy óriásmolinójának hátuljára mindenki felírhatta kedvenc magyar versének egy-egy sorát. Az így teleírt molinók, amelyek a gyönyörű idő ellenére az egyik első emeleti teremben kaptak helyet, önálló művészeti alkotásként szolgálnak majd.

Szombat késő délelőtt egyedül Szlovák Szilviát találtuk a molinókkal. Ő viszont hatalmas lelkesedéssel, több ember helyett osztotta meg saját, illetve kedvenc Radnóti és József Attila verseit. Kormányos Sándor: A mi csendünk című műve is felkerült a felületre. – Tetszett a ritmusa, meghitt, bensőséges – mondta az ápolónak tanuló kiskőrösi lány. A költészet napjáról saját verssel emlékezett meg, amit ott a helyszínen néhány perc alatt írt meg.

Művészeti alkotás verssorokból. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)


Szlovák Szilvia

Táncom

A költészet tánc, a költő tolla járja
Mesés lágy papíron finom tüllruhába
Forog serényen, gondolat hajlítja
Szív és lélek az, mi kitarkítja.

Nagyillés János, docens a klasszika-filológiai tanszék vezetőjének unokahúga, Hevesi Judit most debütált költőként Hálátlanok búcsúja című kötetével.

Művészeti alkotás verssorokból. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

– A címadó vers egy sorát írtam fel (“tiszta voltál mint a húsvét mama"), egyrészt hogy örömet szerezzek neki azzal, hogy költészet napján mindjárt a klasszikusok közé kerül, másrészt mert mint klasszikus filológus egész életemben olyan költőkkel foglalkoztam, akik évezredek óta halottak, és így különösen nagy élmény ismerni egy élő költőt. A másik sor, amit felírtam Babits Új Leoninusok című versének első sora (“Sápad a kék hegytábor, fátyola távoli zápor…"), ezzel az antik költészet továbbélésének akartam emléket állítani – mondta a tanszékvezető.

Még ma sincs késő felírni kedvenc magyar versének egy sorát!
Vasárnap délután hat óráig várják a látogatókat a REÖK-ben

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghallgatás Alföldi Varázsfuvolájára

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója állítja majd színpadra az operairodalom egyik legnépszerűbb darabját, A varázsfuvolát Szegeden. Tovább olvasom