Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Muzsikáló Udvar: dzsessztől az operáig - László Boldizsár, Balczó Péter is fellép

Szeged - Népszerű művészek fellépésével ezen a nyáron is megszervezik a szegedi városházán a Muzsikáló Udvar-esteket. Július 28-án a Fool Moon Vokálegyüttes koncertjével indul az augusztus 5-éig tartó, több zenés műfajt is kínáló programsorozat.
A Muzsikáló Udvar ötletgazdája a legendás karmester és zeneigazgató, Vaszy Viktor volt, akinek annyira megtetszett a szegedi városháza mediterrán hangulatú barokk udvara, hogy már 1970-ben hangversenyt adott ott. Néhány éves szünettől eltekintve azóta minden nyáron megszervezik a programsorozatot. 1994 óta Száz Krisztina, az önkormányzat zenei referense a program gazdája, aki elmondta: idén július 28-a és augusztus 5-e között hat koncertet kínálnak.

Jövő csütörtökön a szegedi Fool Moon Vokálegyüttes Lesz mana-mana! címmel futó, immár hagyományosnak tekinthető estjével indul a sorozat. Sohasem lépett még föl Szegeden a szombathelyi Capella Savaria kamarazenekar, amely július 30-i koncertjén barokk concertókat játszik. Másnap este Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band játszik világzenét. Az együttes tagja a Szegedről indult hegedűs, Frankie Lato is. Augusztus 1-jén a musical- és operaénekesként is ismert Sáfár Mónika hozza el Budapesten sikerrel futó Tehetséggel Sáfárkodók című zenés talkshow-ját. Szegeden kollégája, Sasvári Sándor lesz a vendége, beszélgető- és fellépő partnere.

Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band világzenét játszik. Fotó: DM/D
Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band világzenét játszik.
Fotó: DM/D

Senki sem lehet próféta a saját hazájában – mondta a debreceni Balczó Péter, amikor májusban a közönség szavazatai alapján átvette a Dömötör-díjat. Szinte minden létező szegedi elismerést begyűjtött az utóbbi években, hiszen a Simándy-énekverseny díjazottja volt, megnyerte a nemzetközi operaversenyt és az operabarátok is kitüntették. Augusztus 4-i estjére Cseh Antalt és az Armel-operaverseny idei döntősét, az Alföldi Róbert Rigoletto-rendezésében Gildát éneklő Szakács Ildikót hívta vendégnek. Népszerű áriák és duettek csendülnek fel a koncerten Rákai András zongorakíséretével. Másnap este László Boldizsár tenorista visszatérve régi műfajához, a Cotton Club Singers két énekesnőjével, Kozma Orsival és Szűcs Gabival ad szving-dzsessz estet
.
Száz Krisztinától megtudtuk: a programsorozatot idén 5,5 millió forintos önkormányzati támogatással rendezik meg. A Csermák Hangszerüzletben (Szeged, Jókai utca 4.) már kaphatók a helyre szóló jegyek. Árukat tavaly óta nem emelték: egységesen 1900 forintba kerülnek. A koncertek este fél 9-kor kezdődnek, eső esetén a kisszínház a helyszín.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszteletkör siklóernyővel

Szeged az első állomása a Kvasz András Tiszteletkörnek. Tovább olvasom