Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Nádasdy Borbála, Darvasi László a könyvtári napokon

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatot október 13. és 20. között rendezik meg Találkozzunk a könyvtárban! szlogennel. Idén Csongrád megye 28 településén 128 programot kínálnak az érdeklődőknek, többet, mint tavaly – hangzott el a Somogyi-könyvtárban tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.
– Azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális, szociális lehetőség rejlik a könyvtári találkozásokban. A célunk minél több olyan személy elérése, akiknek a mindennapjaihoz eddig nem tartozott hozzá a könyvtárlátogatás – mondta Palánkainé Sebők Zsuzsanna igazgató.

Három olvasásnépszerűsítő programra is felhívta a figyelmet. Az egyiket a Szegedi Nemzeti Színházzal közösen szervezik: városi vetélkedő lesz iskolásoknak a nagyszínházban a Csukás István – Nagy Imre Erik Szökevény csillagok című daljáték november 14-i ősbemutatójával összefüggésben. A Kaméleon Olvasóklub alsó tagozatosoknak hirdet 4 fordulós játékot Váradi Z. Ferenc Szökőév című regénye kapcsán. A Somogyi-könyvtár és a Móra Ferenc Könyvkiadó pedig Szöktess könyveket a holokauszt emlékévben! címmel szólítja meg a tizenéves korosztályt egy, a Facebookon kihirdetendő feladványsorozattal. Október 11-én egész napos programmal idézik meg az 50 éves Gyermekkönyvtár múltját.

Különleges vendégeket is várnak Szegeden a következő hetekben. Eljön például gróf Nádasdy Borbála írónő október 7-én, akivel a közelmúltban megjelent életrajzi kötetei kapcsán beszélgetnek. Író-olvasó találkozót szerveznek mások mellett Fábián Jankával, Darvasi Lászlóval és Veiszer Alindával. Csongrád megye számos településén érdekes programokat kínálnak, olyan népszerű vendégekkel, mint Bálint György, Darvasi László vagy Frank Júlia. Kiállítások, koncertek, egészségmegőrző napok színesítik az eseménysorozatot, amelyet a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervez a könyvtárak segítségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luxushajókon járja a világot Rácz Máté

Télen a Karib-tengeren, nyáron az Atlanti-óceánon úszó luxushajókon hegedül Rácz Máté. Tovább olvasom