Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Nagy-Huszein Tibor: Rossz emlékeket idéz a kerítésépítés mintaprogramja

Szeged - Rossz emlékeket idéz az a mintaprogram, amit a kerítésépítésre indított a kormány, és amelyben kötelező részt venniük a munkanélkülieknek – mondta ma a Málenkij robot a migránskerítésnél címmel tartott sajtótájékoztatóján a megyeháza előtt a Demokratikus Koalíció alelnöke, Nagy-Huszein Tibor.
– Közel 500 munkanélkülit hívtak be csütörtökön a megyei kormányhivatalba, akik a kerítést építik majd a magyar-szerb határon. Ezt úgy jelentette be a kormány, hogy toboroznak közmunkásokat, de a toborzás az önkéntes, itt azonban kötelező részvételről van szó, mert aki nem fogadja el a munkát, az elveszíti a munkanélküli segélyét. Erre törvény van, amit a Fidesz-kormány hozott és fogadott el – mondta mai sajtótájékoztatóján a megyeháza előtt a Demokratikus Koalíció alelnöke.

– Azt mondták, ez egy országos mintaprogram első eleme. Kíváncsiak vagyunk, milyen mintaprogramról van szó. Milyen munkatáborrá fogja alakítani Orbán Viktor a kerítéssel Magyarországot? Mindannyian tudjuk, hogy rossz emlékeket idéznek az ilyen mintaprogramok a történelemben – hangsúlyozta Nagy-Huszein Tibor. A politikus szerint a kerítés semmilyen szempontból nem felel meg az eredeti céljának, hiszen horribilis összegből akarják megépíteni 10 méterre a határtól. Elmondta, aki már átlépett a határvonalon, magyar területen van, és a magyar és az uniós szabályok szerint kell elbírálni a kérelmét.

– 25 éve nagy ovációval fogadta a korosztályunk, amikor a nyugati határszélen lebontották a vasfüggönyt. Akkor nem gondoltam, hogy 60 évesen azt kell megélnem, hogy a déli határszélen építjük fel a vasfüggönyt egy olyan ügyben, amely a keresztény hit minden elvét megtagadja. Ezek az emberek az életükért, a szabadságukért menekülnek, és nekünk humanitárius kötelességünk rajtuk segíteni. Az más kérdés, hogy az okot kezelni kell nemzetközi összefogással európai szinten. Békét, nyugalmat teremetnei ott, ahonnan ezek az emberek menekülnek. De akik már elindultak, és megtettek jó néhány ezer kilométert, azokat nem állítja meg a kerítés – hangsúlyozta Nagy-Huszein Tibor. Közölte, a Demokratikus Koalíció azt kéri a kormánytól, hogy "fontolja meg, mielőtt igazán el kezdi építeni a kerítést, hogy tovább rombolja-e Magyarország egyébként is megtépázott tekintélyét, vagy normális útra tér, és nem építi meg a kerítést."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódítók hódítója volt Kleopátra

Kleopátra az egzotikus, okos és sikeres nő szimbóluma ma is, alakja a szépségiparban és a… Tovább olvasom