Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Nagy Ervin bokaszalag-szakadással játszik a Marica grófnőben

A Marica grófnő Dóm téri próbáján balesetet szenvedett a színpadon a csütörtökre virradó éjjel, két óra előtt a táncos-komikus. A Zsupán Kálmánt alakító Nagy Ervin bokaszalag-szakadás miatt hol mankóval, hol tolókocsiban játszott a tegnapi főpróbán.
A budapesti Katona József Színház legtehetségesebb fiatal színésze, a számos filmből is ismert Nagy Ervin nagyon készült a Dóm téri bemutatkozásra. Szokásos prózai szerepköréből való kiruccanásnak tekintette, hogy a világsztár szoprán, Lukács Gyöngyi partnereként báró Zsupán Kálmánt játszhatja. Múlt héten hétfőn a nagyszínházi próbáról Bátyai Edina fesztiváligazgató torokfájással vitte a fül-orr-gége klinikára, ahol antibiotikumot írtak fel gyulladására. Néhány nap alatt fel is épült.
A szerda esti végtelenített próbán is sziporkázott, parádés mozgásával és remek humorával elkápráztatta kollégáit is. Biztosan fáradt lehetett már, amikor éjjel 1 óra 49 perckor a másodszorra próbált II. felvonásban egy piruettes ugrásból maga alá fordult bokával érkezett a színpadra.

Fájdalmas jajkiáltásából a többiek is azonnal tudták: baj van. Egyik pillanatról a másikra bedagadt a bokája. Hívták a mentőket, akik megállapították: valószínűleg nem tört el. Az új klinika sürgősségi ügyeletére szállították, ahol az orvosok a röntgenfelvétel birtokában immár biztonsággal mondhatták: nincs törése, részleges szalagszakadást szenvedett. Kocsis László Szunyog tegnap délután a szegedi sportolók és táncosok orvosához, Varga Endre professzorhoz is elvitte. Nagy Ervin fájdalomcsillapítókkal, speciális műanyag rögzítőkötéssel és mankóval kora este már a nagyszínház színpadán próbált. A tegnap esti főpróbán bicegve játszott és énekelt, a táncos részeket a koreográfus-asszisztens, ifjabb Zsuráfszky Zoltán csinálta meg helyette. Nagy Ervin késő este így is tolókocsiba kényszerült.

Bátyai Edina elmondta: ma döntenek arról, hogyan oldják meg az esti premiert. A bemutatót és az azt követő két előadást is biztosan megtartják, hiszen összesen 12 ezer ember szeretné látni Eszenyi Enikő rendezésében a népszerű Kálmán-operettet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvánossá váltak a felvételi ponthatárok

Csak a legjobbak jutottak be az államilag támogatott helyekre, a Szegedi Tudományegyetem nappali… Tovább olvasom