Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Nagy küzdelem és buli a Maty-éri Vízifeeling napon

Szeged - Élvezetes buli volt nézőnek, versenyzőnek az első Maty-éri vízifíling nap sárkányhajóversenye. A győzelemhez – ezúttal is bebizonyosodott – jó kondi és fegyelem kellett. Papírforma szerint a rendőrök győztek, kellett a börtönőrök magabiztossága, és a bronzéremhez volt elég a színháziak csapatmunkája.
– Mindig azt halljuk odabent a főnökségtől, hogy egy hajóban evezünk. Most bizonyíthatunk – hallottuk szombaton a Maty-éri Nemzeti Olimpiai Sportközpontban a műkedvelő sárkányhajó-bajnokság mezőnyétől. A vízifeeling napot Petrovics Kálmán, a Feeling Center és a Rádió 88 az újjászületett pálya bejáratására és az utánpótlás-nevelés támogatására szervezte. Egy szakavatott kormányos irányított, húszan eveztek, a dobos diktálta a tempót. Már a start előtt messziről látszott, a rendőrök és a börtönőrök törnek a dobogó tetejére.

– A „parancs, értettem!" az egyértelmű válasz nálunk, ott, túl a rácson. Nem vitás, itt is egységben lesz az erő. A kondi dönt – magyarázta a Szegedi Fegyház és Börtön, vagyis jobbára a Csillag csapatának dobosa, Sárándi Krisztina büntetés-végrehajtási zászlós, munkakörét nézve a pénzügyi adminisztráció rabja. A kék pólós rendőrkülönítmény külön készült, komolyan hangolódott, mintha kommandós bevetésre egyeztetnék a haditervet. Minimum golyóállónak tűnt a kidolgozott izmaikon feszülő mentőmellény. Dobosnak a hetedikes Szalay Donátot, vezérlapátosnak egy tiszteletbeli állománytagot, Mózes Ervin főjegyzőt és profi „evezőkezelőt" ültették be magukhoz. Ő viccelődve igyekezett demoralizálni a versenytársakat, mondván: rendőrt megverni ugyebár hatóság elleni erőszaknak minősül.

A győztes rendőrcsapatot Mózes Ervin szegedi főjegyző (jobbról az első evezős) erősítette. Fotók: Karnok Csaba

A szegedi Lions Klub oroszlánjai – köztük Németh István, az IKV és Szeri István, a Tisza Volán vezérigazgatója – profi dobossal állt ki. Háló Pál, a Stroryville zenésze a 250 méteres táv rajtjáig önfeledt dobszólóval hangolta gárdáját. A Rotary Klub taktikáját Dervarics Attila szintén egy profi evezős, az egykori Démász-vezér határozta meg: egyszerre és nagyot kell húzni, másokra nem figyelni! Profi karmester vezényelte a Nemzeti Csepűrágók csapatát Gyüdi Sándor színház-főigazgatóval a dobnál. Legénységét – mint máskor is – zenészek, táncművészek, énekesek, színészek adták. A társulat friss Kossuth-díjas művészeti vezetője, Juronics Tamás annyit árult el a koreográfiáról: Faust-próba után, esti fellépés előtt a legjobb tempót és a tökéletes összjátékot vonultatják fel. Réti Attila és László Boldizsár a legjobb közönséget emelte ki; kollégák és családtagok szurkoltak nekik a parton. Borovics Tamás felfedezni vélte a Zúg a Volga dallamát a direktor dobszólójában. Az Együtt Szegedért Egyesület civil csapatát a kapitány, Bakai Csaba önkormányzati képviselő poénokkal és sörrel tuningolta, és már rajt előtt hívott, verseny után szeretné megmagyarázni az eredményt. A szervezők néhány perccel a futamok indítása előtt kaptak kedvet a vízre szálláshoz. Petrovics Kálmán egykori világklasszis tudományában, Sík Márton mostani formájában bíztak, meg hogy a Rippel fivérek beszervezésével az erő is velük lesz.

A papírforma beigazolódott

A Lions Klub lefőzte a Rotaryt, a helyosztóban átadták nekik a lehetőséget és a dobosukat. Ennek ellenére a Rotary 6., előttük a civilek dobos nélkül az 5., a szervezők 4. helyre húztak be. A Csepűrágók döntőt vívtak, s bronzérmet szereztek. A selejtezőben a fegyelmezett rendőrök cselesen úgy is győztek, hogy átlóban szelték végig a pályát. A döntőben csiszolták a taktikájukat, és nyílegyenesen feleveztek a börtönőrök előtt a dobogó csúcsára.

Olvasóink írták

 • 4. Dittike 2009. április 29. 18:32
  „"Vízifíling " :D”
 • 3. Tooopszli 2009. április 29. 09:22
  „Sziasztok!

  A rendezvény no1 volt, nagyon jól érezhette magát mindenki aki megjelent. Az eseménytől függetlenül megdöbbenéssel tapasztaltam a fiatal szülők, fiatalabb gyermekeinek viselkedésén.
  Láttam egy feltűnően (nem elbújva) tóba vizelő tizenéves taknyost és sajnos halhattam a célvonalnál, a börtönőröknek szurkoló csemetéiket. Na ott volt minden ami a csövön kifért. Úgy érzem az emberek már szurkolni is elfelejtettek egy sporteseményen, hiszen ebben az esetben nem a saját szüleiket biztatták, hanem az"ellenség" ellenfél csapatnak kívántak megdöglést,belefulladást és különböző szlengeken szólították őket.
  Gratulálok azoknak a szülőknek akik mindezt velem együtt halhatták és nézhették végig, mindezt szó nélkül, retorzió nélkül hagyva.
  Gratulálok az általam hallott,látott börtönőr csemetéknek és szüleiknek!”
 • 2. IVY 2009. április 27. 15:36
  „Nekik sem fáj a fejük a napi megélhetési gondok miatt.
  Ezért én is lennék happy.”
 • 1. Rika09 2009. április 27. 14:40
  „A barátság a Maty-parton kezdődik. Családias légkör, kedves nyugodt emberek. Jó hangulat jellemezte a szombati napot, az én családom számára is. Nagyon drukkoltam a Csepürágóknak, de egy kicsit benn akadtak a rajtnál, igy is szép volt, gratula a a rendőröknek és a börtön őröknek szép csata volt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az algyői keszeg jobb volt, mint a börzsönyi pisztráng

Algyő - Hajnali négykor már kavarták a délre szánt étel alaplevét az algyői horgászok, akik végül… Tovább olvasom