Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Nagy Sándor: Mi közöm ehhez?

Nagy Sándor kisteleki polgármester (képünkön) szerint azért is volt szükség igazgatóváltásra az ópusztaszeri emlékparkban, mert az egy hete indoklás nélkül leváltott Nagy Lászlónak semmilyen viszonya nem volt Ópusztaszerrel és a kisteleki kistérséggel. Utóbbinak Nagy Sándor az elnöke.
Makra József ópusztaszeri polgármester viszont azt mondta: jó viszonyban volt Nagy Lászlóval, mindent megbeszélt vele.

– Mi közöm nekem ehhez? – kérdezett vissza Nagy Sándor, amikor arról faggattuk, mit szól az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban történtekhez. – Nem vagyok megyei képviselő – folytatta –, csak országgyűlési és a kisteleki kistérség elnöke.

Egy hete indoklás nélkül leváltották Nagy Lászlót, az ópusztaszeri emlékpark igazgatóját, s azonnal kinevezték utódját. A 33 éves ópusztaszeri tanár, Horváth Gábor lapunknak elmondta, hogy őt Nagy Sándor ajánlotta a többségi tulajdonos megyei önkormányzat figyelmébe.

– Horváth Gábor jelentkezett nálam, meghallgattam, s javasoltam, mert szakmailag jónak tartottam. Nekem csak ez számít, nem pedig az, hogy ki kinek a kije – hangsúlyozta Nagy Sándor.

Megírtuk, hogy a megyei közgyűlés kultúráért felelős alelnöke megdöbbent Horváth Gábor kinevezésén. Zakar Péter azt nyilatkozta lapunknak, hogy a szakmai szempontok mellőzésével született döntésért, amelyet tudtán kívül hoztak, nem tud felelősséget vállalni. Szerinte romlani fog a park helyzete. Nagy Sándor ezzel kapcsolatban elmondta,
Magyar Anna és Nagy László hallgat

Magyar Anna nem kívánja kommentálni Zakar Péter szavait – tájékoztatott Péter Árpád, a megyei közgyűlés sajtófőnöke. A megyei önkormányzat elnök asszonyát többször is megpróbáltuk szóra bírni az ügyben – sikertelenül. Nagy Lászlóval is szerettünk volna beszélgetni a leváltásának körülményeiről, de a volt igazgató nem kívánt nyilatkozni. 
hogy a döntés előtt pár nappal találkozott Zakarral, de nem egyeztettek az ügyben.

Hangsúlyozta: az alelnöknek semmi kifogása nem volt Horváth Gábor ellen, akivel viszont – Nagy tudomása szerint – egyeztetett Zakar Péter. Kérdésünkre, hogy a leváltott igazgatónak valóban az volt-e az egyik „bűne", hogy nem ápolt jó viszonyt vele, Nagy Sándor azt felelte: Nagy Lászlónak és az emlékparknak semmiféle viszonya nem volt a településsel, semmi hatást nem gyakorolt Ópusztaszerre és a kistérségre.
„Nagy László más dimenzióban gondolkodott" – fogalmazott a fideszes országgyűlési képviselő, aki szerint az emlékparknak és a kistérségnek egymásra kell épülnie, ki kell egészítenie egymást. Nagy Sándor elmondta: pályázatokat adnak be, fejlesztésekben gondolkodnak.

– Én jó viszonyban voltam, vagyok Nagy Lászlóval, akivel mindig mindent megbeszéltünk – mondta érdeklődésünkre Makra József. Az ópusztaszeri polgármester hangsúlyozta: az emlékpark több helybelinek is munkát ad, adott. Elmondta, hogy Horváth Gábort a múlt pénteki taggyűlésen ismerte meg személyesen, akkor mutatta be neki Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke.

A megyei közgyűlés – ami egy éve még szocialista többségű volt – tavaly februárban tárgyalt a kisteleki kistérségben működő megyei önkormányzati intézmények munkájáról – az akkor még megyei képviselő Nagy Sándor indítványa alapján. A testület határozatában az áll, hogy az ópusztaszeri emlékpark magas színvonalon végzi munkáját, szerepe pedig meghatározó a kisteleki kistérségben.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától látogatási tilalom két klinikán

Legalább egy hétig tart az a látogatási tilalom, amit mától rendelt el az influenzajárvány miatt a… Tovább olvasom