Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Nagy Sándor: működik a Fidesz-Jobbik pénzszivattyú

Szeged – A Fidesz és a Jobbik 410 millió forintot akar "kiszivattyúzni" Szeged költségvetéséből a Szabad Város Egyesület önkormányzati képviselője szerint.

A pénteki közgyűlésen a Fidesz és a Jobbik 410 millió forintot akar kiszivattyúzni a város költségvetéséből a korábbi hónapok rossz döntései miatt – közölte rendkívüli sajtótájékoztatón Nagy Sándor önkormányzati képviselő (Szabad Város Egyesület) csütörtökön. Kifejtette: 60 millió forint plusz támogatást kérnek a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-nek, 23 milliót a Szegedi Közlekedési Társaságnak, 15 milliót a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft.-nek.

Új sporttámogatásokat javasolnak az addigi költségvetési kereteken túl az UTC-nek (15 millió forintot), és a SZVSE-nek (9 millió forintot). Egy „álpályázattal" pedig 60 millió forintot adnának Kligl Sándor szobrászművésznek.

Ez összesen 410 millió forint elköltését jelenti úgy, hogy a forrásoldal bizonytalan, és nincs valódi indoklás – mondta a képviselő, aki szerint a „Fidesz-Jobbik mélyebbre süllyedt, mint amit a szegediek a Bartha-Tímár korszakban tapasztalhattak".

Hozzátette: ha a Fidesz-Jobbik többség a pénteki közgyűlésen megszavazza ezeket, akkor a városnak a teljesítéshez hitelt kell fölvenni, azt a polgármesteri javaslatot ugyanis leszavazta bizottságokban a Fidesz és a Jobbik, hogy két nyereséges önkormányzati érdekeltségű cégtől, a RITEK Zrt.-től és a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft.-től vegyenek ki 150, illetve 70 millió forint osztalékot.

* * *

Bohács Zsolt közleménye

A szegedi Fidesz önkormányzati képviselőcsoportjának vezetője, Bohács Zsolt közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben reagál Nagy Sándor szavaira. A közleményt változtatást nélkül közöljük.

Módosítjuk a költségvetést, miért kiabál a városvezetés?

410 milliót tüntetne el a Fidesz-Jobbik “szivattyú" – állítja Botka László polgármester magyar hangja Nagy Sándor (MSZP-SZVE) önkormányzati képviselő.

A volt városfejlesztésért felelős alpolgármester olyat állít, ami nem történt meg és persze nem is fog. Nem tűnik el semmi, semmiféle szivattyú nincs, pláne nem Fidesz-Jobbik szivattyú, hacsak a városvezetés által erőn felül vállalt – esetenként teljesen felesleges és pénzpazarló - beruházások növekvő önrészét nem tekintjük annak. Minden jogszerű és a város érdekeit szolgálja.

A költségvetésben történik bizonyos átrendezés. (Ismét jelezzük, hogy a költségvetési gazdálkodás részének tekintjük a város gazdasági társaságait, legyenek akár támogatottak, akár befizetők.) Történik mindez azért, mert a városvezetés most sem egyeztette a legnagyobb frakcióval elképzeléseit és most ismét csodálkozik, hogy azok egy része a Fidesz-KDNP által nem támogatható. A Fidesz-KDNP frakció tagjai képviselői jogukkal élve terjesztettek be módosító javaslatokat. (A Jobbik által beadott módosítókban – ahogyan az LMP esetében is - nem vagyunk illetékesek, majd a közgyűlésen alakítjuk ki véleményünket.)

Februárban a Fidesz-KDNP hangsúlyosan azzal fogadta el a költségvetést, hogy felelősséget visel a város működőképességének fenntartásáért, de jeleztük, hogy évközben többször is korrekciókra lesz szükség. Akkor is elfogadtuk, ha láttuk, hogy a polgármester előterjesztése a város gazdasági társaságaitól a korábbi évekhez képest jelentős támogatásokat vont el. Ezek egy részét most korrigáljuk, ilyen korrekcióra az év végéig még máskor is szükség lehet.

Nagy Sándor persze – nyolc évig alpolgármester – pontosan érti ezt, de méltatlan szerepet vállalva alakítja az értetlent.

Arról persze nem beszél, hogy az ellehetetlenült és a városlakók életét megkeserítő közlekedési körülmények kialakulásában döntő a felelőssége.

Arról persze nem beszél, hogy biztosan most kellett a polgármesteri autót új – az államtitkárok autójánál jóval magasabb kategóriájú – autóra cserélni?

Arról sem beszél, hogy mi az igazi célja felvetésének. Az igazi cél az, hogy az általuk ismét tervezett milliárdos hitelfelvételt hangulatilag előkészítsék és – a polgármester helyett –előre felelősöket kreáljanak.

Olvasóink írták

 • 19. bánki 2011. október 01. 09:27
  „Mondja bagoly..............nagyfejű !

  Csupa makulátlan régi szadeszes !
  Bartháné Tóth Mária


  Fábián József


  Dr. Kenyeres Lajos


  Kormos Tibor


  Nagy Sándor


  Virág András”
 • 18. babar 2011. október 01. 09:06
  „Szeretnék már egy olyan cikket is látni ahol az újságíró megír egy cikket a fidesz szempontjából és közleményben reagál rá az mszp. Ez így már olyan megszokott...”
 • 17. DobóI 2011. október 01. 05:34
  „Sirnak a szocik, vége a régi Kánaánnak!”
 • 16. mamacska 2011. szeptember 30. 06:22
  „Javaslom, hogy a Fidesz-Jobbik a saját fizetésükből dobják össze a szoborra valót. Mindjárt nem lesz olyan nagyon fontos ez a kiadás.”
 • 15. hamankato 2011. szeptember 30. 02:20
  „Plusz 24 !!! millió forint a szegedi focira ?????????
  Nb-2 -re ??????????
  Nógrádi , meg a püspök úr azt mondták jönnek a hatalmas befektetők !!!!!!!
  Hol vannak???? Csak a közpénzből élnek !!!!!!!!!!
  Tudom,hogy a fityisz szereti a focit,na de Nb-2 re??????????
  Az első osztályban meg 100-200 misit fognak kapni????”
 • 14. klj_54 2011. szeptember 29. 21:41
  „Szeretnék az elmúlt nyolc év hiányosságait pótolni, persze saját zsebbe!”
 • 13. lidi 2011. szeptember 29. 20:45
  „1. a felsorolt tételek közel sem adják ki a 410 milliót, de még a felét se
  2. a 150+70 sem 410 millió, csak 220
  3. bár az elmúlt 8 év nem maradt ki a Fidesz válaszából, az igen, hogy ezek közül melyik a jövőben hasznot hajtó beruházás, melyik hajt közvetlen (adó, turista stb.) hasznot a városnak most vagy a jövőben. Mert meglátásom szerint ezeket még lelátványberuházásozni sem lehet, annyira vicces "kiigazítások" és "pályázatok".. Persze van, amikor egy cégvezető megengedheti magának, hogy bár kevesebb pénzből kellene gazdálkodnia, nem ezt teszi, aztán nem elküldik, hanem "kiigazítják" a költségvetését. Vajon ha ennek a cégvezetőnek nem az adófizetők pénzéből, hanem a sajátjából kellene gazdálkodnia, akkor is ez lenne? Ki és miből "pótolná" a hiányzó összeget?”
 • 12. kzk 2011. szeptember 29. 20:01
  „Úgy volt,hogy sódar istvánt a közgyülésen leváltják ,de mégse fogják.”
 • 11. Logaritmus 2011. szeptember 29. 19:57
  „Meglepően kulturált válasz attól a párttól, amelyik a Jobbik szintjére süllyedt mostanában.”
 • 10. online 2011. szeptember 29. 19:12
  „8. Az bizony baj, de csak neked.”
 • 9. Együgyű 2011. szeptember 29. 18:23
  „.Nagy Sándor: működik a Fidesz-Jobbik pénzszivattyú
  Működjön csak!

  Éljen a szegedi Jobbik!
  Éljen a Fidesz-KDMP atyai pártszövetsége valamint a követőik!!!
  A 2/3 is erre hatalmazta fel Őket!”
 • 8. Mike3 2011. szeptember 29. 17:47
  „ó. ÓÓÓ”
 • 7. cleanx 2011. szeptember 29. 17:38
  „6. Én értem, hogy mit írt dömdödöm...de, hogy te mit brekegsz azt már nem igazán.”
 • 6. vélemény 2011. szeptember 29. 17:23
  „Egy SZaDeSZes szájából hitelesen hangzik a "pénzszivattyú".”
 • 5. online 2011. szeptember 29. 16:40
  „4. Mert ha a Fideszre szavazottk volna mindenki akkor nem ez lenne? Érted is amiket írsz?”
 • 4. balraat 2011. szeptember 29. 16:36
  „Szégyen, hogy ezt csinálják Szegeddel! A normális jobboldaliaknak össze kellene fogni és elzavarni ezt a tolvaj bandát <moderálva>”
 • 3. dömdödöm 2011. szeptember 29. 16:28
  „nem nyavalyogni kérem, tetszettek volna nem a fideszre szavazni...várható volt hogy ez lesz...”
 • 2. Manstein 2011. szeptember 29. 16:12
  „nevetséges az Ifjúsági Ház csődtömegét tákolni akár csak egy fillérrel is (meg a többit is), igaza van nagy sanyinak”
 • 1. kzk 2011. szeptember 29. 15:59
  „EZ MÁR VICC.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszörösére nőtt a játékadó

Emeli a jövedéki, valamint a szerencsejátékokra kivetett adókat az Országgyűlés. Tovább olvasom