Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Nagy sikerű oratóriumot mutatott be Szegeden az Omega

Szeged - Nagy sikerű koncertet adott az Omega együttes vasárnap este a szegedi dómban. Az együttes tavaly ünnepelte megalakulásának 50. évfordulóját egy telt házas országos turnéval.
A koncertsorozaton már megismerhette a közönség az Omega szimfónia és az Omega rapszódia produkciókat, amelyek a klasszikus Omega-dallamok szimfonikus feldolgozásai.

Nagy sikerű oratóriumot mutatott be Szegeden az Omega - GALÉRIA

Az Omega oratóriummal trilógiává bővült a zenei vállalkozás, ötlete egy váratlan megkeresésnek volt köszönhető. A bátaszéki katolikus templom tornya életveszélyessé vált. Bontásakor találtak rá egy régi zsindelydarabra, amelyre a templom építésekor az egyik korabeli adományozó nevét írták rá. A bevésett Kóbor név a mai Omega-frontember, Kóbor János egyik felmenőjét örökítette meg az utókor számára. Ekkor született meg az elhatározás a bátaszéki templom javára rendezett jótékonysági koncertek megrendezésére, amelyeknek stílusosan templomokban kell megszólalniuk – így esett a választás Szegeden a fogadalmi templomra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját

A Dugonics téren felállított városi adventi koszorú első gyertyáját gyújtotta meg vasárnap délután Botka László szegedi polgármester és Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök. Tovább olvasom