Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Nagybátyjuk fogadta be a gyerekeket

A Pálfy család egy hónapig élt a rókusi kiserdőben, miután albérletüket nem tudták tovább fizetni. A családfő, öt hónapos terhes felesége és két gyermekük sorsában cikkünk hatására pozitív fordulat következett be.
A csütörtöki számunkban bemutatott szegedi Pálfy család helyzetében pozitív fordulat következett be. Megírtuk: szerda délután egy kisfiút találtak a Kukorica utca környékén. Később azonban kiderült, Pálfy Dániel nem elkallódott a rókusi kiserdőnél, hanem szüleivel majd egy hónapja ott él. Tegnap délelőtt a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa felkereste a családot, és felajánlotta segítségét. A gyerekeket az apa testvérénél helyezték el, aki befogadó nyilatkozatot írt alá, melyben garantálja: gondoskodik a hét- és a tizenegy éves gyermek gondozásáról – tudtuk meg Ferenczi Zsuzsannától, a Gyermekjóléti Szolgálat speciális szolgáltatások koordinátorától.

A szülők szabadon tarthatják lányukkal és fiukkal a kapcsolatot. A gyerekek sorsát a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa követi figyelemmel, aki intézkedik szociális helyzetük javításáról is, valamint felveszi a kapcsolatot egy családsegítővel, aki a felnőtteket támogatja majd. A családfő, Pálfy Antal tegnap óta albérletet és munkát keres.

Kérdésünkre, mi lesz a gyerekek további sorsa, a szegedi gyámhivatal gyermekvédelmi osztályán tegnap még nem tudtak bővebb felvilágosítást adni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt Muki édesanyja

Információink szerint nem jelenik meg a Pénzes Henrietta ellen elkövetett bűncselekmények miatt… Tovább olvasom