Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Nagykorú lett a halfesztivál

Szeged - Jövő hét végén a Partfürdő és a Széchenyi tér népesül be, jön Király Viktor és a Miss Alpok Adria Nemzetközi Szépségverseny és a Csongrád Megye Szépe verseny döntője.
- Amellett, hogy nagykorúak lettünk, úgy érezzük, vissza kell állítani a közelmúltban megtépázott szegedi halászlé becsületét – kezdte a XVIII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál csütörtöki sajtótájékoztatóját Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, csárdagazda, a rendezvény szervezője.

A halünnepet jövő hét végén, szeptember 5–7. között rendezik meg a Partfürdőn és a Széchenyi téren. – A Huszár Mátyás rakpart felújítása miatt kényszerültünk a belvárosba, de reméljük, így jövőre már mindhárom helyszínen fogadhat vendégeket a halfesztivál – mondta Frank Sándor. A mesterszakács hozzátette, a fesztiválra 50 mázsa halfilé készen áll, amihez további 15 mázsát készítenek elő.

Frank Sándor mesterszakács egy bogrács legendás szegedi halászlével kínálja vendégeit. Fotó: Karnok Csaba
Frank Sándor mesterszakács egy bogrács legendás szegedi halászlével kínálja vendégeit.
Fotó: Karnok Csaba

Radnóti Ramón, a Fehértói Halászcsárda érékesítési vezetője, a rendezvény egyik szervezője a programok közül kiemelte Király Viktor pénteki koncertjét. Szombaton a hagyományos főzőverseny mellett a Széchenyi téren a Miss Alpok Adria Nemzetközi Szépségverseny és a Csongrád Megye Szépe verseny döntőjét tartják. Vasárnap Radics Gigi ad koncertet. A háromnapos halünnepet tűzijáték és fénybemutató zárja.

A Somogyi-könyvtár idén is kiállítással és játékkal kapcsolódik a halfesztiválhoz: Frank Sándor szakácskönyv-gyűjteményének kiemelkedő és ritka darabjait állítják ki, köztük egy 1771-es kiadású ritkasággal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan az árva maci gazdája

Jelentkezett a kóbor plüssmackó gazdája, így a megviselt, félszemű, puha plüssállat visszakerült aggódó kis gazdájához. Tovább olvasom