Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Nagykörúti terelés, megtévesztő táblákkal

Szeged - Ember legyen a volán mögött, aki a szegedi Párizsi körút és Kossuth Lajos sugárút kereszteződésén át akar menni. Nem az útfelbontással van a gond, hanem azzal, hogy már megint nem sikerült rendesen kitáblázni.
Elterelte a forgalmat a szegedi 1-es villamos új vágányainak építője a nagykörút közepéről, ahol a Kossuth Lajos sugárút átszeli. Bontják a burkolatot hétfő hajnal óta, hogy lefektessék az új síneket. Kifogta a kivitelező A-Sz-E Konzorcium a tavaszias jó időt, és nem panaszkodhatnak, mert viszonylag kicsi a forgalom is – leszámítva a karácsony után a határ felől Nyugat-Európába visszautazókat.

A probléma nem is a nagy forgalom miatt adódott hétfőn. A közlekedőket legelőbb a terelésre figyelmeztető táblák hiánya zavarta meg. Senki nem tudta, hogyan működnek a sávok, kinek merre kell kerülnie. Emiatt hétfőn a csekély forgalom is képes volt feltorlódni.

Egyetlen magyarázó sárga táblát találtunk, a Bertalan híd felől jövőket igazította el, amint a Hétvezér utcát elhagyták – de akkor már későn. Megzavarodtak a sofőrök, ment mindenki, amerre látott.

Bonyolította a járművezetők életét, hogy a gyalogosok is az út közepén kóvályogtak, mint a mérgezett egerek. Nekik ugyan kitettek egy, a túloldalra mutató táblát, de hiába. Amikor az autósok – átevickélve a Mars tér felé – fellégezhetnének, azért fékeznek megint rémülten, mert nincs felfestve „sorvezető", merre visz tovább a sáv.

Mindenki megy, amerre lát. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az ellenkező irányból, ha lehet ezt fokozni, még rosszabb a helyzet. Egy árva figyelmeztető tábla sincs a nagykörúton a Kossuth Lajos sugárúti kereszteződés előtt, a korábbi táblák meg nem érvényesek. Az úttestre állított fehér-piros csíkos terelőjelzések kifejezetten megzavarják a kamionok, autók, buszok vezetőit. A legelképesztőbb az az egymás fölé kirakott, két vízszintes terelőtábla, amelyek egymással ellenkező irányba mutatnak, és két egyirányú terelő nyíllal vannak megspékelve.
Az első napot komolyabb dugó nélkül megúszta a város – de alighanem csak azért, mert nem volt nagy a forgalom.

Az első napok tapasztalatai alapján enyhíteni igyekszik a terelési gondokat a kivitelező – tájékoztatott a szegedi tömegközlekedési nagyprojektet irányító Szeged Pólus Kft. projektigazgatója, Tapasztó Sándor.

Segít a józan ész

A terelés – ha az időjárás nem szól közbe – három hétig tart, és a vágányépítés előrehaladtával még módosul is. Félre a rutint, most ésszel kell közlekedni.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. flexsnake 2009. december 30. 14:56
  „6. gyalogosan is közlekedem, semmi problémát nem jelent.”
 • 37. maradando 2009. december 30. 11:22
  „A szegedi fölfeldszini Metró épitése zavartalanul folyik .Egy szegedi mig él remél ! :-)”
 • 36. Lehiggadt 2009. december 30. 00:17
  „Nem értem! Mi a francért kell a sok külföldi tranzitutasért aggódni? Fél Európán átmennek, csak a Kossuth Lajos sugáruton nem tudnának átkelni? A 43-ason szinte óránént van baleset!?! Itt még apró koccanánoktól eltekintve egy sem volt!?!”
 • 35. katuska1955 2009. december 29. 23:16
  „Kedves Dombai Tünde! Érdemesebb lenne regényeket írnia, hiszen ott a gondolatait, elképzeléseit írhatná le! Fél évvel ezelőtt írt egy cikket az új fürdő komlexumról, amiben azt írta, hogy Európa legnagyobb fedett uszodája készül Szegeden....Ez a mostani cikk is......”
 • 34. ava44 2009. december 29. 21:07
  „Szerintem a románokmost is itt közlekednek, csak most kamionnal. A jövő hét elején meg személykocsikkal is.
  Lesz itt majd ne mulass!”
 • 33. .suhym. 2009. december 29. 19:24
  „mergezett eger....hmmm...?????

  Gondolom, sajat magara es csaladtagjaira ertette..... ugye Holgyem?”
 • 32. mgabca 2009. december 29. 18:48
  „Kedves Maug!

  Nem szidni a női vezetőket, jó! :-)

  Ha látnád milyen tanulójelöltjeim vannak az "erősebb" nem képviselői közül!

  Nem az a lényeg, mi van a gatyában, hanem hogy mi van a fejben!
  KRESZ tudásnak, észnek, és logikának kellene lenni, jah, és mindezeknek egyszerre!”
 • 31. Lehiggadt 2009. december 29. 17:55
  „Még "csak" 30-éves a jogosítványom, de probléma nélkül át bírtam kelni!?! Mit szúrtam el?... :D:D”
 • 30. maug 2009. december 29. 17:48
  „A cikk írója egy NŐ!

  Csoda, hogy bonyolult neki a közlekedés? Szerintem neki az autópálya is túl bonyolult. Jártam ma arra, és teljesen normálisan közlekedik mindenki. A táblákkal sincs gond!”
 • 29. achilleus 2009. december 29. 17:39
  „28. hozzászólás Tapasztalt 2009.12.29. 14:29
  Ez jó poén volt! Tényleg!!!”
 • 28. antikos 2009. december 29. 15:59
  „Végre jól lehet közlekedni városunkban. Pár fórumozó szerint! Ez engem megnyugtat:)
  Majd a jövőheti román invázió mit fog szülni azt még most nem tudhatjuk. De ez a lassú kivitelezés már közröhej tárgya.
  Ma két szerencsétlen (gondolom közmunkás???) esetlenkedett a Kossuth L. sgt-n. Borzasztó volt látni, legszívesebben odamentem volna és kiveszem a kezéből a szerszámot... Nincs normális munkaerő....”
 • 27. Tapasztalt 2009. december 29. 14:29
  „Én is jártam arra, mindkét iránybol /közérthetöbben oda-vissza/ áthajtottam a kereszteződésen, nem szaporitotta a gondjaim számát. Mérgezett egereket sem láttam.... Ez a cikk véletlenül nem a holnapi fidesz sajtótájékoztató anyaga volt??”
 • 26. Vadgesztenye 2009. december 29. 13:59
  „Ma arra kellett mennem autóval, és mivel előtte nem sokkal olvastam ezt a nagybecsű cikket, picit félve közelítettem meg a kereszteződést. De teljesen egyszerű átkelni rajta....”
 • 25. 1702 2009. december 29. 09:08
  „Tündike gratulálok az újabb értelmes cikkhez! Látom szereted a narancsot...
  Azért mert te képtelen vagy keresztülhajtani a csomóponton, attól még ez másnak nem akkora problléma!
  Már látom mekkora orgazmusod lesz, mikor elkészül a rókusin az öt sávos körforgalom... Aznap csak a te cikked lesz az újságban...”
 • 24. E! 2009. december 28. 22:12
  „Tüncyke édes: aszongya "Senki nem tudta, hogyan működnek a sávok", "a gyalogosok is az út közepén kóvályogtak, mint a mérgezett egerek". El vagyok szontyolodva - sehol egy "cikázó kerékpáros" :( :P .”
 • 23. Zsoltee0716 2009. december 28. 21:31
  „Nos nem értem mi a probléma, ma este kiment volna a DM stábja, és megnézhette volna mi is van.
  Jelenleg: 4 sáv van amit lehet használni egyik írányba van egy(külső sáv) 10t be hajtani tilos!
  Mars tér írányába ugyan ez van külső 10t behajtani tilos. Belső sávok is ugyan úgy járhatok még! mivel fel van festve(ma este végezték el ezt). Mars tér irány belső sáv troli mivel az oszlopon túl nem tud menni itt megy el elméletileg a tranzit forgalom. Újszeged írány pedig szintén a belsőn mennek az autosok tranzit forgalom. Külső troli, nem ajánlatos a troli után menni mert a kereszteződésbe olyan 5 km/h val megy mivel az áramszedőnek is van egy bizonyos hajlási szöge! Kossuth Lajos sgt-ról balra meg ugyan úgy kanyarodsz ahogy eddig!”
 • 22. Rosmary53 2009. december 28. 21:27
  „17. hozzászólás 9349779 2009.12.28. 19:24
  Te miről beszélsz? Értelmezed is, amit írtam? Semmit sem fűztem a cikkhez, csak Lehiggadt 7. kommentjére neki válaszoltam némi iróniával, de itt a műfaj egyedi, mindenki egyéniségéhez szabott...Olvasd el a 18. hozzászólás mgabca 2009.12.28. 19:43 , szerintem ez neked (is) szól...

  mgabca 2009.12.28. 17:32
  Az elismerés az Öné, mert Ön valóban szakértő, tudom hogy oktató, sőt, le is írtam hogy pontosan megmondja, mit kell tenni...és rávezette a tanulóját is. Gratulálok a 20 éves eredményes pályafutásához.”
 • 21. TrombiFrédi 2009. december 28. 20:54
  „Csak ne tartson sokáig!”
 • 20. Neszemetelj! 2009. december 28. 20:51
  „Érdemes elsétálni a Dugonics téren lévő Z.Nagy cukrászda előtt lévő parkolókhoz is..., ha valaki jót akar röhögni, és közben szégyenkezni hogy itt él!!!
  4 parkoló helyen, ami nem több mint 6 méter..., 4 különböző feliratú táblát raktak ki külön-külön ezekkel a feliratokkal: Román nagykövetség, olasz kulturális intézet, Román kulturális intézet... részére fentartott parkoló!
  Ebben nem is találtam kivetni valót..., de az már igencsak bántja a szememet és súrolja a jóízlés határát, hogy ezek a szirrr-szarrr aluminium táblák helyett nem lehetett a 4 parkolóhelyre vonatkozó EGY db TILTÓTÁBLÁT kitenni!
  Ki az a sültmalac aki ezt nem veszi észre, és még engedélyezi is, hogy úgy néz ki az a parkoló rész, mint egy GICCSPARÁDÉ..., tele dobálva mindenféle tiltó táblákkal!
  Ezeknek van felelősük, vagy csak egyszerűen a SZEPARK csodálatos műve ez is?!
  Ez nem rongálja a városképet?”
 • 19. SP 2009. december 28. 20:25
  „Komoly bajok lehetnek az útfelbontással, a házak hátra dőltek, a fotó "hiteles" tájékoztatása szerint.
  Vagy mégsem hiteles a kép?
  Nem a valóságot közvetíti az újságban?”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyenge tiszai árhullám a hét végére

Árvíz nem fenyegeti megyénket a Tisza és a Maros mostani állása szerint. Észak-Magyarországon összesen 300 kilométeren rendeltek el árvízvédelmi készültséget. Tovább olvasom