Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Nagyobbítják a sportcsarnok parkolóját

Két hónapra lezárják az újszegedi sportcsarnok mögötti parkolót a jövő hétfőn – építkezés miatt. Ezalatt a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata három televíziós BL-mérkőzést is játszik, ha az MTV igazodik a megváltozott körülményekhez. A bővítés után negyven helyett kilencven autó fér majd el a csarnok és az úttest között.
A sportcsarnok parkolója csak a zöldterület rovására növekedhet. Fotó: Karnok Csaba
Napra pontosan két hónap múlva kibővül az újszegedi sportcsarnok parkolója. Ideje, hiszen állandósult itt a zsúfoltság: az épületben egyre több szolgáltatás kapott helyet, a sportolók többsége autóval közlekedik, és a gyermekkórházba érkezők is itt teszik le kocsijukat. Ha pedig a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata rangadót játszik, nem is érdemes kísérletezni a csarnok közelében parkolóhely keresgélésével.

A parkolóbővítés több évtizede napirenden van, de csak most valósulhat meg – mondta Molnár László, a városüzemeltetési iroda vezetője. Eddig körülbelül negyven autó fért el, ezután viszont kilencven gépjármű parkolhat. Ezt úgy érik el, hogy a sportcsarnok és a Temesvári körút közötti zöldövezetet feláldozzák. A fák közül a tegnapi szemle alapján előreláthatólag csak négyet kell kivágni, de három parkolónként egyet ültetnek is.

A negyvenmillió forintos beruházás kivitelezését a Miski&Miski Kft. nyerte el közbeszerzési pályázaton: a szerződést tegnap írták alá. A cég a napokban fejezi be az dorozsmai sporttelep és az Etelka sori műfüves pálya építését. Miski István cégvezető elmondta: a behajtóutakat aszfaltozzák, míg parkolóhelyeket viacolorral rakják ki. Az új parkolóba november 20. után továbbra is a gyermekkórház felől lehet behajtani. Az autók viszont nem süllyednek tengelyig a sárban, mivel kétszeresére növelik a parkoló bejáratát. A munkát hétfőn kezdik el, a jelenlegi parkolót két hónapig nem lehet használni .

A munka megkezdéséről Lele Ambrus, a Tisza Volán HKSZ ügyvezető elnöke tőlünk hallott először. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának első embere kijelentette: azonnal felveszi a kapcsolatot a Magyar Televízióval, hiszen a parkoló építés alatt az együttes három tévés Bajnokok Ligája mérkőzést játszik – többek között a Barcelonával – hazai pályán. Az egykori válogatott kézilabdás nem szeretné, ha elmaradna a közvetítés – mert a közvetítő kocsi nem állhat a megszokott helyen.


Plusz húsz

A városi sportigazgatóság már elkezdte közvetlenül a sportcsarnok mögött saját parkolójának építését. Mezei Richárd igazgató elmondta: ide csak külön engedéllyel lehet majd behajtani. A zárt rendszerű, húszhelyes parkolót 17 millió forintért építik, és ez is elkészül a november 28-áig, a szegedi karate-világbajnokság megnyitójáig.


Cs. G. L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Címlapra kerülhet a szegedi diáklány

Akár egy szegedi diáklány is lehet novemberben az egyik férfimagazin címlapján, Cseh Anita ugyanis a… Tovább olvasom