Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Nálunk blogol tudós, ügyvéd

Szeged - Ivanhoe börtönéveiről, pöszmörgő babról és a közérdeklődést a mai napig izgalomban tartó bűnügyekről is olvashatnak honlapunk bloggerei jóvoltából.
„A nevem Ivanhoe. Emberölés miatt 21 évet ültem – főleg a Csillagban. Nemrégen szabadultam, próbálok új életet kezdeni. Hogy mit követtem el? A haveromat tettem jégre, mert elcsábította a barátnőmet. És megöltem egy embert, akit soha nem láttam előtte. Rosszkor volt, rossz helyen. Őszintén megbántam mindkét esetet" – ezekkel a mondatokkal indult hódító útjára a delmagyar.hu-n Ivanhoe álnevű bloggerünk írása. Bár Ivanhoe Walter Scott regényében Oroszlánszívű Richárd egyik tiszta lelkű vitéze – az álnév olyan embert rejt, akit egykor kötél általi halálra ítéltek.

– Sok megpróbáltatás ért a börtönben, a blog abban segít, hogy ezeket hazugság nélkül ki tudom írni magamból – beszélt az álnév alatt rejtőzködő 44 éves férfi. Olyan kuriózumokat oszt meg olvasóinkkal, mint: börtönélet a pedofilok számára, karácsonyok és tiltott dolgok, a szex hiánya a rácsok mögött.

– A hozzászólásokat csak a legelső írásomhoz olvastam el, aztán abbahagytam – mondta arról a férfi, hogy nem esnek jól neki a sértő bejegyzések. Fő célja a blogírással az volt, hogy eloszlassa azt a tévképzetet az emberekben, hogy a börtön világa a színes televízióról és a gondtalan életről szól. Naplót soha nem írt, 21 év történéseit emlékezetből idézi fel. – Még sok történet van bennem – mondta búcsúzóul a delmagyar.hu legolvasottabb bloggere.

Alexin Zoltán szoftvert fejleszt, majd több órát blogol a delmagyar.hu-n. Fotó: Miskolczi Róbert
Alexin Zoltán szoftvert fejleszt, majd több órát blogol a delmagyar.hu-n.
Fotó: Miskolczi Róbert

– Segíti a szakmai munkámat, hogy a nagyközönség elé tudom vinni néhány érdekes ügyemet. Ám ügyvédként nem olyan könnyű dolog a blogírás. Egy-egy részlet elkészítése legalább 1 órámba kerül – magyarázta Krajkó Zoltán. Eddig a Z. Nagy gyilkossággal kapcsolatba hozott Magda Marinkóról és a tavaly meggyilkolt, Szegeden élt arab üzletember, Tamer Husszeinről vetette virtuális papírra gondolatait – mindkét eset élénken foglalkoztatta, és a mai napig foglalkoztatja az embereket.

A bloggerkedés sokkal testhezállóbb feladat Alexin Zoltánnak, aki az SZTE TTK Informatikai Tanszékcsoportjának munkatársa. Szoftverfejlesztéssel foglalkozik, és naponta több órát blogol. – Az első blogírásom még 2004-ben látott napvilágot adatvédelem témakörben – mondta a szakember. Munkatársaival együtt a nem szakembernek talán kicsit megfoghatatlanabb természettudományok iránt próbálnak érdeklődést kelteni. Ebbe a pöszmörgő bab éppúgy belefér, mint a tőzsdepatkány vagy a fénysebesség mérése mikrosütővel.

Könyv is lehet belőle

Angliában írt blogot álnéven egy nő, aki az őt ért gyerekkori szexuális zaklatások fájdalmát írta ki magából. Szövegei annyira népszerűvé váltak, hogy tavaly könyvben is kiadta ezeket. Aki tehetséget érez magában és érdekes, izgalmas történetei vannak, amelyet szeretne megosztani olvasóinkkal, jelentkezzen az online@delmagyar.hu e-mail címen.

Kattintson ide, hogy beleolvasson honlapunk blogjaiba!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapcsold ki, ne pazarolj!

Szeged - Két titokzatos, zöld lényre bukkantunk kedden Szeged belvárosában. Arra hívták fel a… Tovább olvasom