Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Nálunk még alig van influenzás

Európában már fokozódik az influenza aktivitása: járvány van Norvégiában, Svédországban, Finnországban, Írországban, Hollandiában, Portugáliában, Görögországban, valamint a szomszédos Szlovéniában is.
Magyarországon azonban az Országos Epidemiológiai Központ legutóbbi összegzése szerint egyelőre alacsony az influenza aktivitása. Csongrád megyében a múlt héten mindössze 34 beteg fordult a figyelőszolgálatban részt vevő orvosokhoz influenzaszerű tünetekkel.

Az idei influenzaszezonban a megfigyelések szerint az influenza A vírus terjedése az uralkodó, amely inkább a fiatalabbakra, egyébként egészséges felnőttekre veszélyesebb. A H3N2 altípusú 
influenzavírus pedig, amelyet szintén azonosítottak a mostani esetek között, jellemzően az időseknél okoz súlyos szövődményeket. A mostani szezonra kifejlesztett influenza elleni oltóanyagban található vírustörzsek antigénszerkezete hasonló a kontinensen eddig kimutatott influenzavírusokhoz, vagyis a vakcina hatékony védelmet nyújthat a betegség ellen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tej áfája is 5 százalékos lehet

A tej áfája is 5 százalékos lehet
Nem az összes tejtermék, hanem csak a friss és az UHT tej általános forgalmi adóját viszik le 18-ról 5 százalékra. Tovább olvasom