Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Napfényt, laktanyát kínál a megye

Csongrád megye - Hotel és kemping a Dorozsmai út mellett, tűzoltólaktanya Szegeden és Szentesen: várhatóan ezeket az ingatlanokat fogja értékesíteni a megyei önkormányzat. 685 millió forint bevételt szeretne – de kétszer is meggondolja, mit mennyiért ad el.
Háromszor is zárt ajtók mögött tanácskozott a megyei közgyűlés a június 3-i ülésén. Az egyik ilyen alkalommal úgy döntöttek a képviselők, hogy értékesítésre jelölik ki a megye Dorozsmai út 4. szám alatti ingatlanát, ez a Napfény Hotel és Kemping. A határozatban szerepel az is, hogy az ingatlanforgalmi értékbecsléssel együtt készüljön „gazdasági szempontú értékvizsgálat" is.

Ezen túl a közgyűlés megbízta Magyar Anna elnököt azzal, hogy a szegedi és szentesi tűzoltólaktanya további használatáról, sorsáról tárgyaljon a szegedi és a szentesi polgármesterrel, és számoljon be a fejleményekről. A két városi önkormányzat szándékától függően dönt a közgyűlés arról, kijelöli-e ezeket az épületeket értékesítésre. Ugyanígy meggondolják még, hogy a megye gyermek- és felnőttüdülőjét, s a gyermekvédelmi szolgálat egyes ingatlanait érdemes-e eladni.

Tűzoltásra lesz szükség a megyei büdzsében – gazdát cserélhet a szegedi laktanya is. Archív fotó: Gyenes Kálmán
Tűzoltásra lesz szükség a megyei büdzsében – gazdát cserélhet a szegedi laktanya is.
Archív fotó: Gyenes Kálmán

A határozatot, kérésünkre, a megyei közgyűlés sajtószolgálata küldte át lapunknak. Azon túl, ami ebben áll, semmit nem mondhatnak a képviselők a zárt ülésről. Halmai László, a tulajdonosi bizottság elnöke kérdésünkre azt mondta, az még nyilvános adat, hogy a közgyűlés idén év elején, a 2010-es költségvetés készítésekor határozta el, hogy ebben az évben 685 millió forintnyi bevételt szeretne elkönyvelni ingatlanok eladásából. Az azonban, hogy értékesítésre jelöli ki ingatlanát a megye, nem azt jelenti, hogy mindenáron el akarja adni, minden körülményt alaposan mérlegel – hívta fel rá a figyelmet a tulajdonosi bizottság elnöke.

A költségvetés összeállításakor annak idején elhangzott, hogy a megye idén a kórházak működésére 826 millió forinttal, a többi intézmény kiadásaira pedig a szükségesnél 896 millióval kapott kevesebbet az államtól. Emiatt példa nélküli megszorításokra lesz szükség. Az ellenzék ezzel együtt az önként vállalt feladatok sorát sokallta. Végül a költségvetés 15,7 milliárdos bevétellel és 1,3 milliárdos hiánnyal készült el.

Olvasóink írták

 • 16. CID 2010. június 21. 12:38
  „palibá : nem értek a magyar közmondásokhoz, de szerintem már megint feleslegesen csattogtattad a protkódat :)”
 • 15. Valaki81 2010. június 19. 13:03
  „varadipal!

  Az előző hozzászólók azt próbálják mondani hogy akkor okoskodj ha több eszed van egy veszett patkánynál, de te a sokévi átlagnál is idiótább vagy. Mellesleg nem helyesírásról szól meg értelmezésről a cikk hanem eladásról!!
  ohh asszem moderálva lesz de nem baj :) :)”
 • 14. THK 2010. június 19. 09:45
  „13,
  a mondás nem igazán arról szól, h a közösen használt eszköz csapzott, hanem hogy idővel tönkremegy.

  Mindenesetre ha már magyarázkodik vki, azt legalább helyesen tegye: a "csatakos lesz a ló háta" magyarázat éppenhogy a TÚRÓS kifejezést próbálja igazolni!
  (míg a TÚROS alak a fölsebesedésre, elhasználódásra utal - ami azokra a helyzetekre is jobban illik, amikre a mondást alkalmazzák, Mint pl. most, erre is)”
 • 13. joy 2010. június 19. 07:25
  „Nagy lótúróson vitatkoztok.
  Gyakorlatilag elfogadható mindkét magyarázat, bár a "föltúrja" nem áll meg, mert az a ló is csatakos lesz, amelyet nyereg nélkül lovagolnak-hajtanak gazdái, és egyik sem ápolja!”
 • 12. joy 2010. június 19. 07:19
  „Mi lesz a sorsa a tűzoltóságnak?”
 • 11. N.P. 2010. június 19. 05:42
  „Mintha a választások előtt a nemzeti vagyon kiárusításáról, a haveroknak átpasszolt országról szónokolt volna a Fidesz.”
 • 10. Logaritmus 2010. június 19. 00:53
  „"gyermekvédelmi szolgálat egyes ingatlanait" = eladja a Fidesz az ÁRVAHÁZAT???! Meg a tűzoltóság épületet és elprivatizálják?!!! Ezek ÉPEK??!”
 • 9. THK 2010. június 19. 00:52
  „4,
  nem tudom melyik magyar nyelvre gondolsz, de az általam ismertben soha nem jelentett "hab"-ot a "túr", hanem "seb"-et...

  Eleve miért lenne baj, ha egyszerűen csak habos a háta? A mondás sem ilyesmire utal! Azt jelenti, h amit közösen használnak, azzal senki sem törődik, senki sem óvja, így tönkremegy - mint ahogy a lónak is fölTÚRja, fölsebesíti a hátát a nyereg = azaz, "TÚR"-os lesz”
 • 8. utazó81 2010. június 18. 22:03
  „No nem rég még a nagymágocsi Károlyi kastélyt árulták.Vagy az már gazdára talált.”
 • 7. hién 2010. június 18. 21:48
  „Ebben a jó időben igy beöltözve, biztos jó lehet nekik.... :S”
 • 6. Kritikus 2010. június 18. 20:47
  „4. hozzászólás varadipal 2010.06.18. 17:56

  Köszönöm a kiegészítést!”
 • 5. bocko71 2010. június 18. 18:12
  „KÖSZÖNJÜK SZÉPEN m. a.(FIDESZ)”
 • 4. varadipal 2010. június 18. 17:56
  „Kritikus :Közös lónak "túros" a háta. A túr a magyar nyelvben habot jelent.Úgy is írhatnám, hogy a közösen hajtott lónak habzik az izzadságtól a hátán a szőre, vagy kiverte a hab a szőrét a hátán. A túrós ló az aló, amelyik beleesett a túróba.
  Ha Carlónak elmagyaráztad az ingatlan eladást, akkor én meg a magyar nyelvi kifejezéseket, népi szólásokat Neked.És nem is voltam veled szemben Kritikus.”
 • 3. Kritikus 2010. június 18. 17:34
  „"2. hozzászólás Carlo 2010.06.18. 13:32
  nem értem, lehet hülye vagyok, de 1 tűzoltólaktanyát eladni amit használnak 1000 rel, mi értelme?
  vagy eladják, és aztán valahol a pusztában vesznek drágábban telket ahová majd kiköltöztetik a Lánglovagokat?"

  Azért akarják eladni mert közös lónak túrós a háta. Az épület a megyéé, de a város használja. Már réges-régen fel kellett volna újítani, de a megye sz...k rá, a város meg jogosan nem akar olyan épületre költeni amely nem az övé. Úgyhogy a vevő tulajdonképpen a város lenne. Csak az a kérdés, hogy azért a romhalmazért ad-e annyit a mint amennyit a megye kér.”
 • 2. Carlo 2010. június 18. 13:32
  „nem értem, lehet hülye vagyok, de 1 tűzoltólaktanyát eladni amit használnak 1000 rel, mi értelme?
  vagy eladják, és aztán valahol a pusztában vesznek drágábban telket ahová majd kiköltöztetik a Lánglovagokat?”
 • 1. favágó 2010. június 18. 13:13
  „Kár lenne azért a Földvári üdülő fele részéért!:-((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lampiont néztek UFO-nak Szegeden?

Szerdán este furcsa, lángoló azonosítatlan repülő tárgyat észleltek Szeged felett, a Szivárvány utca… Tovább olvasom