Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

Napok óta fenyegette, majd amikor nem fizetett neki egy kávét, eltörte az orrát

A 18 éves fiú szerda délelőtt bántalmazta osztálytársát, aki ennek következtében súlyos sérülést szenvedett.
A sértett a rendőröknek elmondta, hogy már napok óta fenyegetéseket kap a gyanúsítottól, hogy amennyiben nem fizet neki kávét, bántalmazni fogja. A sértett nem tett eleget a fenyegetésnek, ezért a fiú az iskola folyosóján lökdösni kezdte, majd ököllel, nagy erővel arcon ütötte. A tanuló az ütés során súlyos, 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett.

A feltételezett elkövetőt a szegedi rendőrök előállították és gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bántalmazás elkövetését beismerte. Súlyos testi sértés miatt kell felelnie - írta a police.hu.
Bizonyos helyzetekben a fiatalok, a diákok egyáltalán nem mérik fel cselekedeteik súlyát, nem foglalkoznak azok következményeivel. Erőszakos, olykor előre megtervezett cselekményeikkel komolyabb sérülést, különböző típusú (testi, lelki) fájdalmat okozhatnak, bűncselekmény elkövetőjévé válhatnak.

Iskolai erőszakról beszélünk, ha az ilyen jellegű agresszív fellépés pl. diák-diák vagy diák-iskolai dolgozó között történik (bármely fél is követi el a jogsértést). Ez megvalósulhat szóbeli, fizikai, illetőleg lelki bántalmazás formájában. Az ilyen jellegű cselekedetekkel különféle bűncselekmények valósulhatnak meg: például zaklatás, zsarolás, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, közveszéllyel fenyegetés, a testi sértések különböző fajtái, rablás, garázdaság, vagyon elleni bűncselekmények stb. - ezek elkövetése pedig komoly következményekkel jár. Fontos, hogy a tanulók tisztában legyenek tetteik súlyával, hiszen egy-egy ilyen eset akár hosszú távon is befolyásolhatja valakinek az életét - legyen az elkövető, áldozat vagy egyéb résztvevő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 év 9 hónapot kapott a 30 kiló fűért

6 év 9 hónap fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék csütörtökön egy macedón kábítószercsempészt, aki csaknem 30 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába szállítani. Tovább olvasom