Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Naponta huszonöt-harminc bűncselekménygyanús ügy Szegeden

Szeged - Csongrád megye a hetedik 2007-ben a legtöbb ismertté vált bűncselekmény alapján készült országos sorban. Szegeden naponta huszonöt-harminc bűncselekménygyanús ügyet jelentenek.
Az országban átlagosan ezerszázhetven bűncselekményt követnek el naponta – a legfrissebb felmérések szerint. Magyarország bűntérképén Csongrád megye a százezer lakosra jutó bűncselekmények számát tekintve Budapest után a második helyen áll a rangsorban. Tavaly összesen 4485 eset jutott erre a lakosságszámra.

Jobb a helyzet, ha a tavaly ismertté vált összes bűncselekményt vesszük figyelembe: itt Csongrád megye a hetedik helyen végzett a maga 18 ezer 972 esetével. Nálunk rosszabbul szerepelt sorrendben: Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj, Pest megye és a főváros.

Az ország nyugati felében a vagyon elleni bűncselekmények teszik ki az összes bűneset mintegy kétharmadát, míg a keleti részben az erőszakos cselekedetek száma a nagyobb. Csongrád azonban kivétel: bár megyénk hazánk keleti felében található, a bűncselekmények többsége nálunk is a vagyon ellen irányult 2007-ben. Az erőszakos, garázda jellegű esetek száma csökkent 2006-hoz képest: akkor ezerharminc, tavaly ezertizenhét ilyen történt. – Szegeden naponta huszonöt-harminc bűncselekménygyanús ügyben tesznek bejelentést, míg megyei szinten ez a szám hússzal több – mondta Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő. Az összes bűncselekmény háromnegyedét a vagyon ellen követik el.

Megyénkben tavaly ötezer kilencszázhét lopás történt, négyszázhuszonkilenc lakásba törtek be, ötvennyolc gépkocsit loptak el és nyolcvanegy rablást követtek el.

Ezen kategóriák közül 2006-hoz képest csak a kocsilopások száma csökkent tavaly.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindentudás helyett szabadegyetem

Szeged - Szabadegyetem Szeged címmel folytatódik tovább a 2005 őszén meghirdetett Mindentudás Egyeteme Szeged rendezvénysorozat. Tovább olvasom