Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Naprendszer-túra

Szeged - A Partiscum Csillagászati Egyesület Szegedre méretezett Naprendszer-túra-útvonalat készített, amelyen megismerhetők a Naptól a Neptunuszig és a Plútóig szűkebb kozmikus hazánk jellemzői és valós méretei, valamint a város látnivalói.
A Móra Ferenc Múzeumtól a Partiscum Csillagdáig gyalogosan 1,5–2 óra, kerékpárral 40 perc az 5 kilométeres út – segítségével megérthetők a Naprendszer méretei, a gigantikus távolságok és a bolygók nagysága. Az indulási pont – azaz a Naprendszer középpontja – a múzeum előtti parkban található, itt 110 centiméteres Nap-modellt helyeznek el. A sorban következő égitestek – a 0,4 centis Merkúr, a 0,95 centis Vénusz, az 1 centis Föld, valamint a félcentis Mars – még jól látható távolságban, a Tömörkény-gimnáziumig néhány perces sétával is végiglátogatható. A vándoroknak az Aradi vértanúk terét, a Szentháromság utcát, a Mátyás téri ferences templomot érintve a szegedi repülőtérig kell eljutniuk a 0,2 centis Plútó modelljéért.

Olvasóink írták

  • 1. kukachuszar 2011. július 11. 10:18
    „Egy jó kis sétával beutazhatjuk az Univerzumot. Drukkolok a megvalósításáért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség testnek és léleknek: jó kezekben az onkoterápiás klinikán

Hatezernél is több új beteg kap kemo- vagy sugárterápiát a szegedi onkoterápiás klinikán. De sok a visszatérő daganatos páciens is. Tovább olvasom