Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Négy és fél év börtön a halálos ütésért

Szeged - Jogerősen négy és fél év börtönt kapott az a férfi, aki tavalyelőtt ütött meg egy ittas vendéget a szegedi Sellő presszó előtt. P. Péter az ütéstől koponyasérüléseket szenvedett, kómába került, majd fél év múlva meghalt.
Testi sértés miatt jogerősen négy és fél év börtönbüntetéssel sújtotta Lévai Zsoltot a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön. A most 28 éves szegedi férfi leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése, azaz három év múlva bocsátható feltételesen szabadságra.

Itt történt az eset.
Itt történt az eset.

Lévai Zsolt – ahogy megírtuk – 2012 januárjában ütötte meg az erősen ittas P. Pétert a Pille utcai Sellő étterem előtt. A 27 esztendős férfi az eséstől életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, kómába került, és már soha nem tért magához: június végén halt bele sérüléseibe. Az ominózus estén P. Péter erősen ittas állapotban aludt a presszó belső termében, ami után az egyik rendező ki akarta vezetni. Megfogta a fiatalt és a bejárat felé vitte. Miután sikerült kitessékelni, az vissza akart jutni, de nem engedték neki. Ekkor a szintén rendező Lévai Zsolt ököllel megütötte P. Pétert, aki a Sellő második lépcsőfokáról leesett, beverte fejét a betonozott járdába és elveszítette eszméletét. Az étterem előtt tartózkodók mentőt hívtak, és értesítették a rendőrséget. Lévai Zsolt a helyszínt elhagyta, ismeretlen helyre távozott, majd másnap meghatalmazott védőjével önként megjelent a rendőrségen.

Lévai Zsolt az első fokú tárgyaláson jogos védelmi helyzetét hangoztatta, szerinte P. Péter meg akarta ütni. Állítása szerint kezének négy ujja a tragédia napján erősen meg volt zúzódva, így csak tenyéréllel ütött. A tanúk azonban nem emlékeztek arra, hogy a kidobott fiú támadólag lépett volna fel, a tenyéréllel ütést pedig az orvos szakértő cáfolta meg.

A csütörtöki tárgyaláson az ügyész az első fokon kiszabott négy és fél év börtön súlyosítását kérte, mondván a vádlott tudhatta, hogy ha egy erősen ittas embert megüt, az elesik, és életveszéyles vagy halálos sérüléseket is szenvedhet. Az ügyvéd most is a jogos védelmi helyzetet hangsúlyozta, elmondása szerint az első tárgyaláson meghallgatott tanúk közül egyik sem zárta ki, hogy az elhunyt nem tett támadó mozdulatot védence felé. Elsősorban felmetést, másodsorban a büntetés enyhítését kérte, mondván a férfi a mai napig nem tudta feldolgozni tettét, rendszeresen orvoshoz jár emiatt, állandó munkahellyel rendelkezik, a társadalom hasznos tagja.

Lévai Zsolt az utolsó szó jogán elmondta: ezelőtt soha életében nem tett semmi rosszat, véletlen baleset történt, sajnálja a fiatalember halálát. Az Ítélőtábla végül az első fokon kiszabott négy és fél év börtön jelentős súlyosítására és enyhítésére sem látott indokot, így jogerőre emelte az első fokú büntetést. Az ítélet után Lévai Zsolt elsírta magát; édesanyja próbálta tartani benne a lelket, a vállát simogatta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civilek a Tisza mentén

Mosoly a Partfürdőn címmel rendez gyermekfesztivált június 22-én a szegedi IH Rendezvényközpont és a zentai „Ci-Fi" Civil Központ. Tovább olvasom