Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Négy gyerek, öt pofon – verekedés Szentivánon

Önkormányzati képviselő vert meg négy fiút péntek este Újszentivánon – állítják az érintett gyerekek és szüleik. A képviselő azt mondja, csak meglegyintette őket, az egyik gyerek apja viszont megtámadta őt.
Srácok a konfliktus helyszínén, az újszentiváni telefonfülkénél. Fotó: Segesvári Csaba
Öt pofont osztott ki négyük között egy önkormányzati képviselő – állítják újszentiváni gyerekek. A helyi politikus viszont azt mondja, ő bizony nem ütött, sőt ő volt az, akit az egyik gyerek apja megtámadott. A 14 éves fiúk és a képviselő története nem csak ebben tér el egymástól.

– Péntek este fél tíz volt, mi a telefonfülkénél játszottunk. Kicsit persze szórakoztunk, felhívtuk például a lelkisegély-szolgálatot. Hirtelen megjelent Pokornyi bácsi, megkérdezte, jól szórakozunk-e, aztán Árpit kirángatta a fülkéből. Ő meg Józsika kapott egy pofont, Peti pedig elszaladt – meséli a történteket Gyorgyevity Dragan. A kisfiú azt állítja: Pokornyi János képviselő őt is megpofozta, és megfenyegette, hogy a „betonba veri a fejét". A fiúk beszámolója szerint a verekedésnek az egyik kisfiú édesanyja, egy tanárnő vetett véget.

– Józsi nem szokott hazudni, de a biztonság kedvéért mind a négy gyereket külön-külön hallgattuk meg. A fiúk nem szentek, de ami történt, felháborító. János leszidhatja őket, de meg nem verheti – magyarázza az egyik kisfiú, Berg József édesanyja.

– Nem ez volt az első eset, egyszer engem is megrángatott Pokornyi bácsi – jelenti ki Szilágyi Sándor, aki a mostani esetből kimaradt, de szintén a baráti társasághoz tartozik. A Berg szülők azt mondják, szörnyű, hogy a saját falujukban nem tudhatják biztonságban a gyerekeiket.

Nehezen kezelhető ez a négy fiú – mondta a képviselő. Fotó: Segesvári Csaba
Arra a kérdésre, hogy szerintük mi oka lehetett a képviselőnek a verekedésre, a fiúk azt mondják: a férfi azzal gyanúsította őket, hogy csővel ütötték, kővel dobálták, azaz rongálták a fülkét. Dragan, Józsi és Árpi „szembesítésre" is hajlandó, elsétálunk a telefonfülkéig, és ott mutatják: nincs rajta sérülés.

A történet még péntek este folytatódott. Dragan édesapja személyesen akarta megbeszélni a képviselővel a dolgot, ezért fiával együtt elment hozzá. Azt mondja, Pokornyival eleinte vitatkoztak, majd a képviselő közölte vele, ha nem tetszik, ami történt, ő is kaphat.
– Nekem nem tetszett. János nekem jött, és sajnos kapott egy pofont. Másnap kerestek a rendőrök azzal, hogy feljelentett.

Pokornyi szerint azonban Dragan nem a fiával, hanem egy verőlegénnyel érkezett, aki nem szállt ki az autóból. A képviselő azt mondja, a dühös apuka szó nélkül nekirontott, és megverte őt. Hangsúlyozza: a gyerekek, főleg a kis Dragan nehezen kezelhető, sok a baj velük. Ezzel egyetért szomszédja, a hirtelen felbukkanó Peszlánszki Sándor is. A képviselő története így szól: a gyerekek PVC-csővel verték a fülkét, s erre ő felriadt. Azt hitte, hogy a telefon közelében lévő boltját rongálják, ezért kiment az utcára. A fiúkat nem verte meg, csak meglegyintette őket. Különben is, mit keresnek a gyerekek este 10-kor az utcán? – kérdezi, majd hozzáteszi: szereti a gyerekeket, a történtek pedig már a rendőrségre tartoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh László a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségében

A Magyar Televízió tízfős kuratóriumi elnökségének tagja lett Balogh László, akit a… Tovább olvasom