Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Négy harci kutyát uszítottak dobermannjára

Szeged - Négy harci kutyát uszítottak dobermannjára, és egy 12 fős csapat fenyegette meg – állítja a szegedi Zsótér Mihály, ezért vette elő a kulcscsomóján tartott bicskáját. A közelmúltban kutyások vitája torkollott garázdaságba.
Mint korábban megírtuk, majdnem késeléssel végződött egy kutyások közti vita Szeged belvárosában. A Széchenyi tér közelében, a Nagy Jenő és a Kígyó utca kereszteződésében keveredett szóváltásba két kutyatulajdonos, majd a vita hevében egyikük elővett egy kést.

Az agresszív dobermannosként megismert férfi, Zsótér Mihály most elmondta, szerinte mi történt azon az estén.

– Egyedül játszottam a kutyámmal a Széchenyi téren, a Szent István-szobor mögött. Egy kék labdát dobáltam neki, amikor egy körülbelül 12 fős társaság és négy harci kutya jelent meg. A kutyám odaszaladt az egyikhez, mire ráengedték mind a négyet, és rugdosni kezdték. Az alig 8 hónapos kutyám szerencsére meg tudta védeni magát – idézte fel a történteket Zsótér Mihály.

Elmondta azt is, minősíthetetlen hangnemben üvöltöztek vele. – Az egyik 120 kilós férfi rám ordított, hogy azonnal fogjam meg a kutyámat, menjek oda hozzájuk, és agyonvernek. Elhívtam a kutyámat, és elkezdtünk szaladni a közeli házunk felé. A támadók egyike követett és a bank bejárata előtt utolért. Elővettem a kulcscsomómon lévő, 6-7 centiméteres bicskámat. Egy kis zseblámpa van benne. Azért volt nálam, hogy a sötétben is ki tudjam nyitni az ajtót. Közöltem a támadóval, hogy takarodjon, mert rendőrt hívok – mesélte.

Zsótér Mihály a 8 hónapos Hadúr sérüléseit mutatja. A férfi azt állítja, négy harci kutyát uszítottak dobermannjára. Fotó: Karnok Csaba
Zsótér Mihály a 8 hónapos Hadúr sérüléseit mutatja. A férfi azt állítja, négy harci kutyát uszítottak dobermannjára. Fotó: Karnok Csaba

A történteket több kamera rögzítette. – Számtalan szemtanú látta, mi történt. A támadót könnyedén le tudtam volna győzni, hiszen majdnem tizenhárom évig voltam katona. Épp ezért vettem elő a kis zsebkést, így senki sem sérült meg. Otthon én is hívtam a rendőrséget – emlékezett vissza a dobermann tulajdonosa.

A rendőröknek átadta a zsebkést és közölte velük, hogy csoportos garázdaság, önbíráskodás és állatkínzás miatt feljelentést tesz. – Addigra a ház előtt tomboló csoport úgy telebeszélte a járőrök fejét, hogy engem vittek be nyolc órára a kapitányságra. Az ügyvédem szerint jogos védelmi helyzetben voltam – hangsúlyozta.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben jelenleg is folyik a nyomozás. A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifűrészelte a kerítést, pénzt akart csinálni a vasból

Kerékpárja mögé kötött kiskocsin vitte a lopott vasat egy férfi Szegeden. Tovább olvasom