Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Négy medence lesz az Etelka sori új fedett uszodában

Négy medence lesz az Etelka sori új fedett uszodában
Szeged- Az Etelka sori garázsok mögötti üres területen lesz az új fedett uszoda. A tárolók és üzletek, valamint a lőtér helyére parkoló kerül. A stadion, a csarnok és a benzinkút is marad.
Folynak még a tárgyalások az Etelka sorra néző garázsok önkormányzati megvásárlásáról. Megírtuk: 28-ból 18-at már megszerzett korábban a város. Az élelmiszerboltos például 15 milliót kapott a 37 négyzetméteres dupla garázsáért (2016. február 11.: Aranyárat nem ad a város az új uszodának útban lévő garázsokért).  

– Az épületeket lebontják majd, csakúgy, mint a sportcsarnok előtti autókereskedés faházát. Arról lesz ugyanis a létesítmény főbejárata és a napi használatra szánt parkoló – tájékoztatott Szentgyörgyi Pálgazdasági alpolgármester. – Lesz egy rendezvények idején megnyitható parkoló is, amit a lőtér helyén alakítanak ki. Változatlanul megmarad a benzinkút és a közvetlen közelében álló magángarázsok sora.
 


Az uszodát a garázsok mögötti üres területre tervezik. Most készítik elő a polgármesteri hivatal szakemberei a terveket. Emiatt a négy medencét magába foglaló komplexum kinézetéről bővebbet nem tudni. A terület, a tervek és a közbeszerzés előkészítésére a város 500 millió forintot költ idén a saját költségvetéséből.

A másfél éves építkezés várhatóan jövőre indul el. Az előzetes becslések szerint 4 milliárd forintból készül el az új fedett uszoda. A városvezetés információink szerint  legalább 2 milliárd forint állami támogatásra számít hozzá. Erről előreláthatólag Orbán Viktor miniszterelnök állapodik meg a városvezetéssel a Modern városok turnéja szegedi állomásán. Ez a jelenlegi információk szerint március végére vagy április elejére várható.
Úszó- és meleg vizes medencék

A komplexumban négy medence kap helyet. Egy 25×12,5 méteres bemelegítő és oktatómedence, amelynek 1,1 és 1,4 méter között változik a vízmélysége. Lesz egy 10 pályás, 25×50 méteres versenymedence a nemzetközi versenyelőírásoknak megfelelően, ennek 2,2 méteres lesz a vize. A meleg vizes tanmedence 80 centi vízzel készül, a méretét 20×12,5 méteresre tervezik. A negyedik előreláthatólag szintén meleg vizes ülőmedence lesz 25-30 főnek, 80 centi vízzel. Nem elhanyagolható, hogy 800 fős nézőtér is épül, úgy, ahogyan azt a versenyelőírások szabályozzák.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papírforma: az állam veszi meg az EDF DÉMÁSZ-t

Papírforma: az állam veszi meg az EDF DÉMÁSZ-t
Az áramszolgáltató belső internetes hálózatán tették közzé tegnap azt a levelet, amelyben a cég eladásáról tájékoztatják a munkatársakat. Tovább olvasom