Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Négy ország diákjai a Juhász Gyula-iskolában

Szeged - Az ópusztaszeri skanzenben pünkösdölt és dél-alföldi táncokat tanult Szegeden 10 spanyol, 14 angol és 9 norvég gyermek – a Tempus Közalapítvány Comenius pályázata segítségével.
Spanyol, norvég és angol iskolások járták csütörtökön a magyar táncot Szegeden, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola tornatermében. A külföldi gyerekek egy hetet töltöttek a városban, egy csereprogram résztvevőiként. A pénteki gálaestre próbáltak. A Tempus Közalapítvány Comenius pályázatának köszönhetően négy ország ötödikesei ismerhetik meg egymás kultúráját – hazánkból a Juhász Gyula-iskola angol tagozatosai vesznek részt a kétéves programban.

A résztvevők egy-egy hetet töltenek a fogadó városokban – teljesen ingyen. A szegediek a művészetek és a hagyomány témakörére építették a vendégeik számára összeállított programot, így a 10 spanyol, 14 angol és 9 norvég gyerek az ópusztaszeri skanzenben pünkösdölt, valamint várost nézett, kézműves-foglalkozásokon vett részt, és dél-alföldi táncokat tanult amellett, hogy az iskolában beült az ének-, rajz- és technikaórákra is.

A spanyol, norvég és angol diákok is járták a magyar táncot Szegeden. Fotó: Veréb Simon
A spanyol, norvég és angol diákok is járták a magyar táncot Szegeden.
Fotó: Veréb Simon

A diákok közös nyelve az angol – és néha a kézzel-lábbal mutogatás, a tapasztalatok szerint viszont még így is hamar feltalálják magukat az idegen közegben. Rengeteg élménnyel tértek haza tavaly ősszel a szegediek Madridból, és minden bizonnyal hasonlóan nyilatkoznak majd otthon a külföldi gyerekek is Szegedről. Egy biztos: olyan természetességgel vetették bele magukat a táncpróba utáni nyüzsgésbe tegnap az iskolaudvaron, mintha csak otthon lennének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a szeretetszállítmány

Szeged - Több 100 liter fertőtlenítőszert, cukrot, lisztet, száraztésztát, konzervet és egyéb tartós… Tovább olvasom