Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Négy sávon járható a Vásárhelyi Pál utca

Szeged - Átadták, négy sávon járható tegnap óta a Vásárhelyi Pál utca a Pulz utcától a Bakay Nándor utcáig. A közlekedési tapasztalatok alapján a forgalmi rendben kisebb módosítások lehetnek még.
A Vásárhelyi Pál utca négysávosra kiszélesített szakaszát tegnap adták át. Matula Zita, a kivitelezést vállaló, budapesti székhelyű, osztrák tulajdonú Teerag-Asdag Kft. cégvezetője bemutatta a projektet. A Pulz utca és a Bakay Nándor utca között az út 550 méter hosszú, 8-ról 14 méter szélesre bővült, mellette mindkét oldalon kerékpárút és járda épült. A Bakay Nándor utcai körforgalom is kétsávos lett; a korábban 30 méter átmérőjű csomópont helyett 45 méteres turbókörforgalmat lehet használni. Benedek Annamária, a társaság ügyvezetője adta át az utat Botka László szegedi polgármesternek.

Olvasóink kérdezték

Miért kell záróvonal a gázszolgáltató székháza elé? Miért nem kötötték össze az új kerékpárutat a nagykörforgalommal – kérdezték olvasóink. A polgármesteri hivatal fejlesztési irodájától megtudtuk: az útburkolati jelek a közlekedési hatóság által elfogadott tervek alapján készültek. A közlekedési tapasztalatok és a vonatkozó előírások szerint lesz lehetőség a későbbiekben kisebb módosításokra.

A 304 millió forintos projekthez Szeged 198 millió forint uniós támogatást nyert. Az útszélesítéssel párhuzamosan az önkormányzat saját forrásból 361 millió forintért átépíttette a Bakay Nándor utcai körforgalomnál a troli-felsővezetéket, valamint kiváltatta a közműveket. Június óta összesen közel 665 millió forint értékű beruházás készült el – összegzett a polgármester. A Vásárhelyi Pál utca szélesítése folytatódik; a város a közbeszerzéseket készíti elő, hogy tavasszal megpályáztathassák a kivitelezést, és jövő ilyenkorra az utca Bakay Nándor utca és Kálvária sugárút közötti, 500 méteres része is négysávos lehessen. A polgármester ezután a körzet önkormányzati képviselőjével, Ménesi Imrével együtt jelképesen eltávolított egy terelőbóját.

Javítanak

A projekttől függetlenül a Pulz utca Vásárhelyi Pál utcai torkolatánál, valamint a Vásárhelyi Pál utcán a benzinkúttal szemben vízvezetéket javítanak. A munka várhatóan hétfőn fejeződik be, forgalomkorlátozásra kell számítani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több száz műszaki cikket loptak el

Szeged - Jogerősen kettő és négy és fél év közötti börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla… Tovább olvasom