Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Négy torta a babazsúron

Szombaton ünneplik harmadik születésnapjukat a szegedi négyes ikrek. Lapunk ajándékcsomaggal lepte meg Ritát, Andrist, Botondot és Zolit, akik nagyon örültek a játékoknak. Holnap igazi babazsúrt rendez nekik családjuk: mindegyikük külön tortát kap.
Tortát igen, lovat nem kapnak az ikrek Fotó: Karnok Csaba
Augusztus huszadika a Berecz család életében három éve már nem elsősorban nemzeti ünnep, hanem négyes születésnap. A szegedi négyes ikrek hivatalos „babazsúrja" holnap lesz, lapunk már tegnap felköszöntötte a gyerekeket, akiknek egészséges fejlődéséért három éve az egész gyermekklinika izgult.

A Móra utcai ház elé érve biztosak lehettünk: nem tévesztettük el a házszámot. Egy kisebb óvoda környékén sincs akkora zsivaj, mint ami az utcára kihallatszott. – Ez nem mind a mi gyerekünk, vendégeink is vannak – szabadkozott mosolyogva az édesanya, Bereczné Juracsek Marianna. Rita, Andris, Botond és Zoli önfeledten rohangáltak a szobájukban, ám amikor meglátták a nekik szánt ajándékcsomagokat, azonnal körénk csoportosultak.

A szatyrokból hápogó plüsskacsák, macis tolltartók és strandlabdák kerültek elő. Hihetetlen, de a négy tökéletesen egyforma ajándékcsomagon is pillanatok alatt össze tudtak veszni a kicsik.

Botond a labdának örült legjobban, azonnal dobálni is kezdte a szobában. Rita a kacsát ölelgette, Andris pedig a macis tolltartót. – Mit kell bele tenni? – kérdezte. Mikor azt javasoltuk, színes ceruzáival töltse meg a kis tartórészt, egyből anyukájához rohant, hogy vegye elő a filctollakat. – Nem, mert tegnap is alig tudtuk a nyomait lesikálni az arcotoktól – jött a válasz. Egyedül Zolika volt, aki nem tudta eldönteni, melyik ajándéknak örül a legjobban. – A labdának – mondta. – Meg a kacsának. Meg a macinak – tette hozzá, miközben mindegyiket a kezében szorongatta.

Miközben a kicsik – anyukájuk legnagyobb örömére – a négy kacsát egyszerre hápogtatták, arról próbáltuk kérdezni őket, mit kérnek majd a szüleiktől szombatra. – Én máktortát. És még csokis tortát is – mondta Zoli. – Én meg sok ajándékot és sok Túró Rudit – kiabált Andris, Botond pedig csak bólogatott: ő is ugyanezt. Mindannyian külön tortát kapnak, hogy ne érezzék úgy: összevontan ünneplik őket. A lisztérzékeny ikrek számára a speciális édességet „harmadik nagymamájuk", Kati néni készíti majd.

Minden kívánságuk azonban így sem teljesülhet. Andris például a vendéglista összeállításánál azt mondta: hívjanak meg egy fekete lovat is. Véleménye szerint ugyanis az állat jól érezné magát az udvaron. Ha ló nem is, rokonok mindenképpen jönnek majd, hogy felköszöntsék a Berecz gyerekeket, akik ősztől oviba mennek. Már nagyon készülnek a nagy napra, amikor büszkén csatlakozhatnak a Karolina-óvoda mini csoportosai közé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabadúszók is tarifával

Egy héttel ezelőtt megírtuk lapunkban, hogy a szegedi taxitársaságok átlagosan tíz százalékkal… Tovább olvasom