Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Négyen indulnak Ópusztaszeren

Sorozatunkban a Szeged környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Ópusztaszeren.
A jelenlegi polgármesteren kívül még három jelölt indul az őszi önkormányzati választásokon Ópusztaszeren. Mind a négy polgármesterjelölt független.

Bíró László nyolc éve önkormányzati képviselő a községben. Hat évig volt a szociális bizottság elnöke, ezért úgy érzi, hogy van elég tapasztalata ahhoz, hogy ő legyen a település vezetője. – Mindenképpen új típusú önkormányzati vezetést képzelek el, szeretném ha szélesebb tájékoztatásban részesülnének a lakosok – sorolja terveit. Fontosnak tartja még az út- és ivóvízhálózat karbantartását és korszerűsítését, valamint az oktatás színvonalának növelését.

Lajos Tibor öt éve kapcsolódott be a falu közéletébe, azóta a pszichiátriai otthon igazgatója. – Mindig is a falu érdekeit szolgáltam, polgármesterként azt szeretném elérni, hogy Ópusztaszer fejlődjön és elmozduljon jelenlegi stagnáló helyzetéből – magyarázza. Tervezi, hogy javít az egészségügyi ellátáson, és megszervezné a fiatalok képzését, valamint az idősek gondozását. Fontosnak tartja ezenkívül, hogy az önkormányzat szorosabban működjön együtt az emlékparkkal.

Makra József, a jelenlegi polgármester azokat a fejlesztéseket szeretné folytatni, amelyeken 1998 óta dolgozik. – Az orvosi rendelők a falu különböző pontjain találhatók, ezért szeretnénk az egészségházat felépíteni, ahol minden, még a gyógyszertár is egy helyen lenne – mondja. Tervezi egy iskolai buszjárat elindítását, hogy ezzel is könnyebbé tegye a külterületen élő gyerekek közlekedését. Megszervezné a szennyvízhálózat kiépítését és a tanyagondnoki hálózatot.

Nagy József István úgy gondolja, hogy Ópusztaszer eredményesebb is lehetne. – Szerintem jó néhány dolog hiányzik a településről, aminek a huszonegyedik században már természetesnek kellene lennie – hívja fel a figyelmet. A legfontosabb fejlesztések közé sorolja a falu belvízelvezetését, egy piac kialakítását, valamint pályázati pénzből ivóvíz- kutak fúrását. Mindenekelőtt tiszta, jogkövető és áttekinthető önkormányzatot szeretne Ópusztaszeren.

GY. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb húsz dolgozó távozik a tanárképzőről

Noha a tanév már elkezdődött, az egyetemi tanárképzés átalakulása folyamatos. Május óta hatvanan… Tovább olvasom