Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Négykilométeres torlódás a 43-ason, Deszknél

Deszk - Szerda reggel 7 órától Deszknél egy sávra szűkült a 43-as, 300 méteren. Délután már 4 km-es volt a torlódás.
Annak ellenére, hogy az állami utak felelőse, a Magyar Közút Kht. azt írta közleményében, hogy a kivitelező „hétfőn tábláz, Deszk mellett gréderrel lenyesi, letúrja az aszfaltszélről a földet. Deszknél kedden kezdi a marást", csak kedd reggel kezdődött a munka. Egyelőre annak is az egyik fele.

A békéscsabai kivitelező, a Swietelsky Építő Kft. és a közút munkatársai táblákkal jelölték a falu határában a 12-es kilométertől a Klárafalva határában lévő 15-ös kilométerig az útjavítások helyét. Az út mentén araszolt a gréder, ami legyalulta az út mellől a földet. Az autósok és a teherjárművek kerülgették a munkásokat, de ez nagyobb fennakadást nem okozott.

Deszknél kedd reggel tábláztak és gyalulták az út szélét. Fotó: Karnok Csaba
Deszknél kedd reggel tábláztak és gyalulták az út szélét. Fotó: Karnok Csaba

A félpályás útszűkítés és az aszfalt marása szerda reggel 7 órakor kezdődik – a kivitelező tájékoztatása szerint. A múlt heti információikhoz képest ez kétnapos késedelmet jelent, de Karakas József fő-építésvezető szerint ennél pontosabban sem szervezni, sem tájékoztatni nem tudnak. Azt mondta, egy-két nap nem veszélyezteti az átadást. A kisebb csúszásokat az okozza, hogy a munkát jól és gazdaságosan szeretnék végezni. Egy-egy kiállás a munkagépekkel százezer forintot is felemészt, emiatt kell feszesen tervezni a helyszínre szállításukat. A fő-építésvezető hozzátette, hogy esőben is felvonulnak Deszk határába, csak nagy eső állíthatja le a javítást.Szerda 7 óra körül lezárják az első 300 méteres szakaszt, lámpákkal felváltva engedik át a forgalmat az egy sávra szűkült úttesten. A marógépet a fővárosból hozzák, az fél 8 körül lát munkához. Ekkora falatot marnak két méter szélesen „profilba", és naponta háromszáz métereket araszolnak előre. A felmart szakaszokra – lassítva – ráengedik az autókat, vagyis az utat mindig ott szűkítik, ahol dolgoznak. A jövő hét végéig tehát egy sávot marnak fel Klárafalváig, akkor visszafordulnak és ugyanezt megcsinálják Deszkig. A forgalom ezen a három kilométeren lassul. Terelőút nincs. A végleges aszfaltszőnyegnek május végére kell elkészülnie.

Nagykörúti semmi

A szegedi Római körúton kedden sem mutatkoztak táblázó munkások. Igaz, a jövő hétfőn kezdődő útjavítást a kivitelezőnek e hét végéig kell kitábláznia a Szilléri sugárút és a József Attila sugárút között, a hídról levezető külső sávban.

Olvasóink írták

 • 10. csanyiv 2008. április 17. 10:28
  „blossom, ha már ilyen kritikus vagy, miért nem tanulsz meg magyarul írni?
  Legalább mással is közölni tudnád gondolataidat...”
 • 9. McGregor 2008. április 16. 18:27
  „Ma délután (17 óra körül) Szeged felől 4-5 km-es volt a sor, Makó felől pedig 5 db autót láttam. miért nem lehet azt megcsinálni, hogy legalább ilyenkor ne közel egyenlő ideig engedjék a váltakozó irányú forgalmat ???”
 • 8. blossom 2008. április 16. 16:57
  „mas orszagokban ha nagyon forgalmas ut szakaszrol van szo esti-ejszakai orakban szoktak csinalni az utat!!!!na mar most mivel magyarorszagrol van szo igy tok mindegy mikor csinaljak tamasztani a lapatott,kilopni kisporolni az anyagot tok mindegy mikor csinlajak.azert hogy kb 1 honap mulva ugyan igy nezzen ki az ut mint most!!csinajanak Klarfalva,Ferencszallas bigyeszthetnenek,zebrat,lapaval ellatva mert az ott elo emberek FUSS HOGY AT JUSS!!cimszo alatt elnek!!”
 • 7. egy közlekedő 2008. április 16. 16:05
  „Akkor a rend őrei tuti, h a kerülő úton ott fognak állni (hosszú u.) és majd lehet araszolgatni a városban. a 15 perces utat pedig 45 perc alatt megtenni.
  egy élmény lesz!
  Jó utat mindenkinek!
  Ja és a lényeg, h a rendőrnek inkább segíteni kellene a forgalmat, mert a Kossuth L. g végénél a kamionosok általában a belváros felé tartó sávban dekolnak és feltartják a forgamat.
  kerestem a nekik szóló táblát, h menjenek ki a másik sávba, de nem láttam sehol.
  ezt már nagyon meg kellene oldani.
  köszönöm.
  remélem, h illetékes emberek is néha olvasnak interneten cikket és fórumot.”
 • 6. diesel 2008. április 16. 16:05
  „Hát igen :)
  Klára-Deszk táblától tábláig 5,3 km.
  Namost... Ha napi 300 métert haladnak, az két héten keresztül ugyebár 14×300=4200 méter. Akkor most vagy nem aszfaltozzák le az egészet, vagy nem 300 méternként, vagy nem két hét alatt... vagy nem értem :) :)
  Vagy az is lehet, hogy tényleg csak a 12-es km-szelvénytől a 15-ösig aszfaltoznak, akkor viszont sosem érnek el Kláráig... Márpedig ez a szakasz Klárafalva határában, az erdősávnál van a legrosszabb állapotban.”
 • 5. Johnny 2008. április 16. 11:26
  „Érdekes, hogy a Deszk-Klárafalva táv 8km-ről hogy lett 3 km? Közelebb került a két község vagy mi? :)”
 • 4. Csizi 2008. április 15. 22:46
  „Hihetetlen szép látvány lesz majd :D A nagyokosok meg majd főhetnek. De majd meglátják , a kamion sor ha előre nem tájékoztatták őket akkor kb a sportcsarnoktól egészen az izabella híd on túlig fognak állni :) szóval széplesz a tömegközlekedés a városba ismét.”
 • 3. macrom79 2008. április 15. 22:13
  „A minőségre vonatkozó kérdés jogos de ez csak aszfaltozás, az alaphoz nem nyúlnak. Legjobb tudásom szerint viszont, hogy a nagyobb terhelést bírja onnan kellene kezdeni a felújítást. Ez viszont állagjavítási munka, lássuk be egyszerűen többre nincs pénz.
  Az viszont a mai napig érdekelne, hogy név szerint kik azok a nagyokosok akik azt mondták, a forgalom 50% körüli növekedésével számolnak.”
 • 2. Kért Elek 2008. április 15. 20:05
  „A minősége milyen lesz?
  Meddig bírja a nagy teher és -személy forgalmat??”
 • 1. ingázó 2008. április 15. 17:41
  „Ez nem semmi, lesz torlodás az tuti.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilalom védi, mégis fogják a tiszai süllőt

Szeged - A halász az állását, a horgász az engedélyét veszti el, ha ezekben a napokban tiszai süllőt talál nála a vízirendőr. A folyó egyik legértékesebb halát a tilalom március 3-tól április 30-ig védené. Tovább olvasom