Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Négylábú tündér és szépség a Vadasparkban

Szeged - Ötletbörzét hirdetett a Szegedi Vadaspark vezetősége két új lakója névadásához.
A kis anoa végül a Peri (indonéz nyelven tündért jelent), a jaguárkölyök a Belleza (spanyolul szépség) nevet kapta. A kölykök érkezése igazi zoológiai szenzáció: a legkisebb bivalyfaj, az alföldi anoa még sosem szaporodott hazánkban, a fekete jaguár pedig garantáltan a látogatók kedvence lesz.

Peri május 6-án látta meg a napvilágot. Szülei, Lili és Poplacsek 2009-ben és 2010-ben érkeztek a vadasparkba, ahol elsőként találkozhattak a látogatók a ritka és különleges bivalyfajjal. Európában mindössze 50 alföldi anoa él. Veszélyeztetett faj, kevesebb mint 2500 kifejlett egyede járja a Celebesz vadonjait. Számuk rohamosan csökken. Ezért is hatalmas szenzáció, hogy Szegeden sikerült szaporítani.

Kiara és Belleza. A kis jaguárkölyök apja színét örökölte. Fotó: MTI
Kiara és Belleza. A kis jaguárkölyök apja színét örökölte.
Fotó: MTI

Belleza, a nőstény jaguárkölyök március 19-én született. Gondozói nagyon aggódtak érte, hiszen tavaly az anya, Kiara nem gondoskodott elsőszülöttjéről – az állatkert munkatársai nevelték. Azóta a győri állatkert lakója. Idén Kiara gondos anyának bizonyult: óvta és nevelte az ismét apja színét öröklő kölykét. A harcias szőrpamacs cseperedését a Szegedi Vadaspark látogatói is figyelemmel kísérhetik.

Olvasóink írták

  • 1. törppicur 2011. június 02. 16:46
    „Kis gyönyörűségek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis állami gondozottak költöznek Tápéra?

Az eredetileg 16 állami gondozott fiú lakóhelyének szánt, 160 millió forintból felújított egykori tápéi iskolaépület hasznosításáról is tárgyal a város az egyházmegyével. Tovább olvasom