Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Négyszáz családot segítenek folyamatosan

Segítenek beosztani a jövedelmet, pályázatot, kérelmet írni, adományokat intéznek, jogi vagy másféle segítséget szerveznek a nehéz körülmények között élőknek a szegedi családgondozók.
– Kicsit fűtöttem, mert eléggé fázósak vagyunk – szabadkozott vastag pulóverbe burkolózva Szűcs Ferencné Hét vezér utcai önkormányzati bérlakásában, amikor meglátogattuk. A többféle betegséggel küzdő, ősszel infarktuson is átesett asszony 12 éves fiával, Ferivel él egy szoba-konyhás önkormányzati bérlakásban. Egy ágyban alszanak, mert másikra nincs pénzük. Családi pótlékból és a rehabilitációs ellátásból próbálnak megélni ketten, gázórájuk „előre fizetős", azaz annyit használhatnak fűtésre és meleg vízre, amennyit előre kifizetnek. De a gázóra gyorsan pörög, ezért amennyire csak lehet, spórolnak vele.

A témát keresse a Délmagyarországban!

  Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs több titok - társasházat húznak fel az egykori hajléktalantanyán

A Centrum-gödör után a második leghírhedtebb belvárosi teleknek oldódik meg a sorsa azzal, hogy társasházat építenek rá. A Bocskai és a Madách utca sarkán a sárdagasztás közepette a cölöpalapozás csaknem zavartalan. A hétszintes épület mínusz egyedik emeletét még az idén szeretnék befejezni, hogy utána már kifelé jöjjenek a földből. Tovább olvasom