Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Négyszázezer forintot futottak össze - galéria

Szeged - Több mint négyszázötvenen vetek részt szombat délelőtt a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány támogatására megrendezett futóversenyen – ekkora érdeklődésre szervezők sem számítottak. Négyszázezer forint gyűlt össze a nevezési díjakból, melyet teljes egészében megkapott a szervezet.
Anyukánktól kupát és érmet kapunk, ha lefutjuk a két kört – magyarázta a 9 éves Kovács Gergő és testvére, az 5 éves Tamás, a verseny előtt, miért vágnak neki a 2 kilométeres távnak. A Fuss az életekért jótékonysági futóversenyen persze a legtöbben nem "önös érdekből" vettek részt. Elsősorban segíteni akartak, a nevezési díjakból befolyó összeget ugyanis a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány kapta meg.

- Szoktam támogatni az alapítványt. Szerintem ez jó cél, értük érdemes ennyit megtenni – fogalmazott Bánszki Mária, aki nem csak magát, de kutyáját is nevezte a versenyre, így duplán segített. - Azért nem szakítjuk meg magunkat, de majdcsak lekocogjuk – tette hozzá mosolyogva.

Fuss az életekért - 400 ezer forintot futottak össze. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A meghirdetett rajt előtt 10 perccel még hosszú sorok kígyóztak a regisztrációs asztaloknál. Voltak, akiknek már rajtszám sem jutott, hiszen a szervezők az előzetes 200 regisztráló alapján nem számítottak 400-nál több résztvevőre. - Akinek nincs száma, de az élmezőnyben fut be, azonnal diktálja majd be a nevét – oldották meg a helyzetet.

A verseny közös bemelegítéssel kezdődött, majd negyed 11-kor elrajtolt a 2 kilométert futók mezőnye. Mivel a koraszülött mentők folyamatosan osztották a lufikat, sokan ezzel kezükben vágtak neki a Ligetben a két kör megtételének, de láttunk görkorcsolyás és futóbiciklis gyerekeket is – ők úgy gondolták, egyszerűbb kerekeken teljesíteni a távot. Mégsem ők jártak a legjobban, hanem az a két csöppség, akiket babakocsiban vitt végig a versenyen valamelyik sportos szülőjük. - Még két kör! - kiáltotta oda az egyik kidőlt fa törzsén kényelmesen üldögélő apuka feleségének a rajt után – ő szintén a könnyebbik végét fogta meg a dolgoknak.

- Milyen érzés volt? - kérdezték társai a befutó után az egyik fiatalembert. - Amint túléltem az első szívrohamot, megmondom – lihegte amaz. Sokan voltak így, mégis mindenki boldogan futott át a célvonalon. Az sem számított, ki hányadik lett, még az első helyezett sem tulajdonított ennek nagy jelentősséget, pedig hatalmasat vert rá az egész mezőnyre.

Fuss az életekért - 400 ezer forintot futottak össze. Fotó: Frank Yvette (galéria)

- Én is koraszülött voltam annak idején, és bár akkor még nem létezett ez az alapítvány, nagyon sokkal tartozom Pintér Sándor professzornak, aki a kuratórium elnöke. Egyszerűen kötelességemnek éreztem, hogy segítsek – fogalmazott Szakács Kornél.

A rendezvényen, melyet a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezete kezdeményezett, a nap további részében 5 kilométeres versenyszám is volt. A két távon összesen 455 induló volt, akik a nevezési díjakkal összesen 400 ezer forintot futottak össze a folyamatos anyagi gondokkal küzdő Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány számára.

Olvasóink írták

 • 5. dilidoki 2013. április 22. 07:57
  „Gratulálok minden résztvevőnek és a szervezőknek is!”
 • 4. l3xi 2013. április 21. 17:57
  „Én meg a bohócdoktoroknak 1%-olok!
  http://bohocdoktorok.blog.hu/”
 • 3. StencilAtya 2013. április 21. 16:52
  „én inkább az élet menete alapítványnak adom az 1%-ot. a holokauszt a magyarság legnagyobb tragédiája.”
 • 2. Church 2013. április 21. 15:27
  „Jó hangulata volt a rendezvénynek, az adóm 1 százalékát is nekik fogom juttatni. Több ilyen rendezvény kellene!”
 • 1. vennerke 2013. április 21. 07:37
  „a Dombiról nincs kép?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három potyautas kiscicát találtak a szegedi vonaton

A magatehetetlen, pár napos, még vak kölyköket a Szegedi Cicamentők fogadták be. Tovább olvasom