Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Negyven kamion vett részt a gyorsulási versenyen

Szeged - Tizennyolcadszor is nagy sikerrel zárult a szegedi kamionos country találkozó. A forró rakparton óriási tömeg szurkolta végig a húsz futamot. Gondot csak a szabálytalankodó nézők jelentettek.
Hagyományosan a gyorsulási verseny a szegedi kamionos country találkozók csúcspontja, így volt ez tegnap a tizennyolcadik fesztivál zárónapján is. Negyven sofőr akarta bizonyítani a több ezres közönségnek, hogy a rakpart 300 méteres egyenesében is ördögien kezeli a sebességváltót. A Belvárosi híd oldalától párban indították az országutak mamutjait. A zsokék – Örkény, Szentkirály, Celldömölk, Bugyi, Algyő és Szeged legjobbjai – MAN, Iveco, Scania, Mercedes, Volvo lóerejével vágtáztak a rövid pályán. Volt, aki laza húszas tempóban andalogta végig, de volt, aki nyolcvannal tépett fel a Felső Tisza parti emelkedőre. Igazi nagy küzdelmet a szervezők vívtak a pálya szélén szabálytalanul őgyelgő nézőkkel.

A csúcs a gyorsulási verseny a rakparton. Fotó: Karnok Csaba

A közönség felhördüléséből érezni lehetett, a szépségdíjat Varga Pál szalkszentmártoni csőrös Scaniája nyerte volna. Mivel a sofőr bizonytalankodva állt a rajtvonalhoz, előbb megszondáztatta Holló István főbíró, majd átismételtette vele a versenyszabályokat. Varga ezután koromfekete kipufogófelhővel köszönte meg a biztatást, ahogy a két csövén kifért. Nagy meglepetésre Horváth Gabriella, az első női induló állva hagyta a dobozos versenytársát, de mindnyájunk megnyugtatására a szpíker közölte, nem egy kategóriában mérik le őket. Vadmacska és Rita, az első tisztán női páros azonban egymással mérkőzött, és fej-fej mellett zárta a versenyt.

Méret és teljesítmény szerint öt kategóriában hirdettek győztest. A fődíj a szegedi keramikus Korom Kati Szent Kristóf-szobra volt az úton levők védelmezőjéről.

Olvasóink írták

 • 7. 17 éves... 2008. július 23. 09:27
  „kamionos találkozóóó???én már kiskorom óta nem voltam, nem is tudtam hogy zokott még lenni gyorsulási a rakparton:(ahhh pedig annyira szerrettem:(idén hallottam róla a boszorkányfesztiválon, de mivel dolgoztam, ezért nem nagyon tudtam érdeklődni:(remélem jövőre is lez és nem maardok le róla...visszaidézhetem majd a kiskorom nagy szurkolásait:)<3”
 • 6. kiss gábor 2008. július 22. 17:25
  „ANTIKAmionosnak. mi is utáljuk az agressziv kamionosokat!! de ezen a találkozon csak a normális emberek voltak jelen. és ne szidj minket. ha mi nem dolgoznánk te nem kapnád meg a tejet,sört,kenyeret,lisztet, egyszoval semmit sem a boltban, mert szinte mindent MI KAMIONOSOK szállitunk!!!! mé az ilyen bunkoknak is mint te vagy!! de aki minket szeret azt mi is szeretjük!
  egy kamionos...”
 • 5. dzsaffakrí 2008. július 21. 23:13
  „Ezek a kamionosok melegek voltak, vagy miért vonultak fel?”
 • 4. clean 2008. július 21. 21:54
  „A kamionok száguldozását útálom a városon keresztül, de amikor az Ő találkozójuk van, azt igenis örömmel várom! Ugyanúgy, mint a Trabant-találkozót, Veteránjármű-találkozót.... és még sorolhatnám! Legalább olyankor van egy kis élet a városban. Az őrült biciklsek centizgetését is útálom, de ha volna egy szervezett felvonulásuk, biztos megmutatnám gyermekeimnek. Köztudott volt az útvonaluk a kamionosoknak, lehetett volna akkor egy utcával arrébb tolni a gyereket, a kutyákat sétáltató embereket pedig borzasztóan tudom sajnálni.”
 • 3. ANTIKAmionos 2008. július 21. 18:54
  „A jóédes anyját az összes kamionos taplónak, aki babakocsit toló- vagy háziállatokat sétáltató emberekre dudál a hajókürtjével! A hátamon feláll a szőr az agresszív kamionosoktól, mióta tízezrével ész nélkül szaggatnak át Szegeden, és még fesztivál keretében is ezeknek a bunkóknak a dudálását kell hallgatnunk? Qrva jó buli volt! Annak a néhány parasztnak biztosan...”
 • 2. almasándor 2008. július 21. 15:17
  „http://www.delmagyar.hu/forum/kamion_talalkozo_a_partfurdon_ez_nagyon_hianyzott/26/2002053/?action=kifejt
  Ezeket a hozzászólásokat mindenki figyelmébe ajánlom!!
  Már máshol is megírtam, ki lehet költözni tanyára, aki nem birja a zajt!!!”
 • 1. Jövőőőőre is!!! 2008. július 21. 02:09
  „Fantasztikus, örülök hogy nem a Szikin, kint a rákban volt a találkozó és a verseny. Végre van valamilyen motorsport a városban és country feeling, igaz csak néhány napig. KÖSZÖNÖM! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovagi torna a szegedi Alsóvároson

Szeged - Gólyalábas komédiások, zászlóforgatók, Mátyás korabeli ételek és táncok színesítették a… Tovább olvasom