Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Negyven professzor támogatja Baloghot

A Professzorok Batthyány Körének negyven tagja támogatja Balogh Lászlót, a Fidesz–KDNP szegedi országgyűlési képviselőjelöltjét – jelentette be tegnap Dux László professzor.
Wittmann Tibor, Balogh László, Dux László, Kovács Gábor és Tóth Gábor a sajtótájékoztatón Fotó: Schmidt Andrea
– A Fidesz és a KDNP fontosnak tartja, hogy a szegedi egyetem az oktatás motorja, Szeged húzóágazata legyen – mondta Balogh László országgyűlési képviselőjelölt a Professzorok Batthyány Körének szegedi szervezetével tartott közös sajtótájékoztatón. – Az elmúlt négy évben azonban az SZDSZ vezetésű oktatási tárca válságba sodorta a felsőoktatást csakúgy, mint az oktatás egészét, s az oktatásra, kutatásra fordított juttatásai nem érték el a kormány által beígért összeget.

Dux László professzor kijelentette: az SZDSZ vezette minisztérium munkája nem töltötte el őket bizalommal. Azzal sem értenek egyet, hogy Kóka János gazdasági miniszter elvonná a pénzt az akadémiai alapkutató hálózattól. Balogh László az elmúlt időszakban sokat tett a szegedi egyetemért, ezért is döntött úgy több mint negyven professzor, hogy felhívással fordul a választópolgárokhoz: április 23-án szavazzanak a Fidesz jelöltjére.

Wittmann Tibor szerint sok orvos azért támogatja a Fideszt, mert úgy látja: a jelenlegi kormány mesterségesen tette tönkre az egészségügyet, és az egészségügyi biztosítás reformjával nem lesz minden ember egyenlő. Kovács Gábor professzor azt firtatta, hová lett a Vásárhelyi-tervben tervezett tározók felépítésére tartalékolt 20 milliárd forint. Tóth Gábor egyetemi tanár arra mutatott rá, ha a kutatás támogatása folyamatosan csökken, akkor kétségessé válik, hogy 2010-ben – az EU szabályainak megfelelően – a nemzeti össztermék három százalékát fordítsák kutatástámogatásra.

Mécs: Az MDF-szavazók támogassák Baloghot

– Bölcs döntést hozott az MDF-jelölt Ványai Éva, amikor úgy döntött, hogy nem indul a második fordulóban – mondta tegnap Szegeden Mécs László. Az MDF szegedi szervezetének elnöke felkérte azokat, akik a 2-es választókerületben az első fordulóban a Magyar Demokrata Fórumra szavaztak, hogy április 23-án voksoljanak Balogh Lászlóra, a Fidesz jelöltjére. Mécs egyetért Kószó Péter vásárhelyi alpolgármester Dávid Ibolyához írt levelével, mely szerint a pártnak ki kell egyezni a Fidesszel. Elmondta még, hogy a párt felkérte tagjait és aktivistáit, hogy vegyenek részt az árvízvédelmi munkálatokban. Lezsák Sándor, Für Lajos és Bíró Zoltán, az MDF alapítói ma 17 órakor a Fidesz-székházban (Victor Hugo utca) beszélgetésre várják a szimpatizánsokat.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai Ildikó: Még nem vagyunk a végén

Sokan várták tegnap délután Szegeden Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét, aki az első… Tovább olvasom