Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Negyven verés után kérnek segítséget

Szeged - Külön törvény szabályozná a távoltartást, a hangsúly a családon belüli erőszak megelőzésén van – a parlament szerdán kezdte meg az általános vitát a törvényjavaslatról.
A tervezetet Magyar Bálint és Sándor Klára SZDSZ-es országgyűlési képviselő dolgozta ki. Utóbbi szegedi sajtótájékoztatóján elmondta: az osztrák modellt vették alapul, Ausztriában ugyanis az intézkedő rendőr a helyszínen, azonnal elrendelheti a távoltartást tíz napra. Nálunk a javaslat szerint 72 órára. Magyarországon van távoltartási törvény, de hatástalan. Jelenleg bírósági döntés kell ahhoz, hogy a bántalmazó ne mehessen áldozata közelébe. Átlagosan hat hónap alatt születik meg a döntés. Az új törvény viszont határidőt szabna a bíróságok számára is, három nap alatt dönteniük kellene, hogy meghosszabbíthatják-e a tiltást 10-30 napra, vagy indítanak-e más eljárást is. A törvény – ha a parlament elfogadja – július 1-jétől lesz hatályos. Magyarországon a bántalmazottak jogi, egészségügyi ellátása átlagban évente 400 millió euróba kerül. Számítások szerint az áldozatok a negyvenedik verés után kérnek segítséget.

Olvasóink írták

  • 1. benq 2008. november 20. 22:49
    „http://mrahalom.myminicity.com/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Google Earth: Szeged belvárosa három dimenzióban

Szeged – Európában is egyedülálló kezdeményezés Szeged belvárosának háromdimenziós modellezése a műholdképeket nyilvánossá tevő Google Earth-ben. Készítője annyi időt ölt eddig bele, hogy már nem érdemes belefáradnia: mindenképpen befejezi. Tovább olvasom