Délmagyar logó

2016. 09. 26. hétfő - Jusztina 10°C | 20°C

Nehéz sorsú gyerekek történetei a színpadon

Nehéz sorsú gyerekek történetei a színpadon
Nehéz körülmények közül származó gyerekek meséivel lép színpadra Gyermektörténetek címmel Tornóczky Anita és Horgas Péter a Városszél-sorozat pénteki előadásán a REÖK-ben.
A hajléktalanság után ismét érzékeny téma kerül a REÖK és a Délmagyarország közös felolvasóestjének, a Városszél című sorozatnak a színpadára. Ezúttal nehéz sorsú gyerekeket kért fel a rendező, Réczei Tamás, hogy mondjanak rögtönzött, kitalált meséket, amelyeket Tornóczky Anita műsorvezető és állatvédő, illetve Horgas Péter díszlettervező és a Nemzeti Minimum ötletgazdája tolmácsol a nézőknek a Gyermektörténetek című darabban. A kérdés, hogy mit jelenít meg a gyermeki kreativitás és fantázia az elmondott mesékben a hétköznapok valóságáról, magukról a mesélőkről vagy az általuk vágyott világról.

– Szeretek olyan gyermekekkel foglalkozni, akik nehéz körülmények közül jönnek, mert ez megmutatja, hogy Magyarországon mennyi megoldatlan probléma van a témával kapcsolatban – mondta Tornóczky Anita, aki a lányok történeteit meséli el a nézőknek a március 18-i, péntek esti előadáson, míg Horgas Péter a fiúkét.

– A meséket nem lesz könnyű feladat átadni, mert a gyerekek nagyon kreatívak, és ami nekik egyértelmű, az lehet, hogy egy harmincas éveinek közepét elhagyó felnőttből már sajnos kihalt, ezért igazán bele kell majd élnünk magunkat – folytatta Tornóczky Anita. Az előadás a korábbi tapasztalatok alapján várhatóan családias, baráti hangulatú lesz és olyan elgondolkodtató témát boncolgat, aminek aktualitása van hazánkban. A felolvasóest végén egy vendéget is várnak a szervezők, akivel a két fellépő interjút készít. A meghívottról annyit lehet tudni, hogy egyike azoknak az egyetemista fiataloknak, akik kitaláltak egy olyan rendszert, amiben a nehéz sorsú gyerekek megmutathatják tehetségüket.

Az előadásra jegyek már kaphatók a REÖK jegyirodáján 600 forintért. A felolvasó-színházi előadást SZTE-hallgatók és Délmagyarország-előfizetők 10 százalék kedvezménnyel nézhetik meg.

Az előadásra jegyet nyerhetnek azok, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre: Mi volt a Délmagyarország archív cikkeit feldolgozó előző felolvasó-színházi előadás témája a Városszél-sorozatban? Válaszok: 1. A hajléktalanság, 2. A szegedi sajtó a '30-as években, 3. Az 1970-es szegedi árvíz. A válaszokat a peter.teszary@szegediszabadteri.hu e-mail címre várják.

Kép: Tornóczky Anita.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Ha tudom, hogy utcára kerülök, sosem adom el a lakásom˝

˝Ha tudom, hogy utcára kerülök, sosem adom el a lakásom˝
Bankhitel miatt a végrehajtó árverezheti azt a Kereszttöltés utcai lakást, amelyből a múlt héten lakoltatták ki Tóth Istvánné Máriát - a lánya és annak férje kérésére. Tovább olvasom