Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Nélkülük tárgyaltak - tiltakoznak

Szeged - Haladéktalanul kezdjen nyilvános tárgyalásokat az összes felsőoktatási szereplőt képviselő Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórummal az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és felejtse el a kirekesztő szemléletet – követelik lapunkhoz is eljuttatott levelükben a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének egyetemi szervezete, az Oktatói Hálózat szegedi tagjai és a MiértHallgatók csoportja.
A tiltakozás oka: pénteken Balogh Zoltán emberierőforrás-miniszter tárgyalt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökével, olyan témákról is, amelyek – írják a mostani levél aláírói – „nem vagy nem kizárólag a hallgatói képviselet kompetenciájába tartoznak (például az egyetemek alkotmányosan rögzített autonómiája, a rektorok választása és az intézmények általános finanszírozása, az államilag nem finanszírozott 16 képzés ügye)." Leszögezik: elfogadhatatlannak tartják, hogy „az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórumot megkerülve történt a tárgyalás, és hogy a HÖOK nem segíti elő a közös álláspont kialakítását, annak ellenére, hogy többször ígéretet tett erre".

A tiltakozók bíznak abban, hogy az OFEF-fel is tárgyal a miniszter, és hogy a szegedi egyetem hallgatói önkormányzatának tagjai „is átérzik a felelősségüket a fentiek közvetítésében és érvényesítésében, különösen abban a kilátástalannak tűnő gazdasági helyzetben, amelybe a Szegedi Tudományegyetem a legújabb, január 11-én nyilvánosságra került adatok szerint 4,2 milliárdos elvonás következtében került". Leszögezik: a túlélésre csak akkor lesz lehetőség, ha minden érintett a „semmit rólunk nélkülünk" elvét vallja.

A teljes közleményt innen tudja pdf-fájlban letölteni. >>>

Olvasóink írták

 • 5. SP 2013. január 14. 21:15
  „""....HÖOK nem segíti elő a közös álláspont kialakítását....""

  HÖOK nem tanult még eleget?
  Kár ezért közpénzen egyetemre járni 6-10 évig.

  Nos:
  Az a főnök aki fizet. A főnök dönt, a HÖOK meg tudomásul veszi.

  Mindig a főnöknek van igaza.

  Ott az igazság, ahol a pénz van.

  Úgy csinálnak mint a
  gyagyaöszödi, aki most épp cigány vajdának jelölteti magát.”
 • 4. fotelagy 2013. január 14. 19:20
  „Ezek a nimandok befejezhetnék már végre ezt a bohóckodást.”
 • 3. Mozimasiniszta 2013. január 14. 12:59
  „Nna...most kérem az Oktatói Hálózat azon (média-kom) szekciója , kik a hétvégén a "Bayer ügy" kapcsán megnyilatkoztak - legjobb lesz ha csendben gyülekeznek valami szakmai átképzőre (pl: fröccsöntő,esztergályos) ott még van jövőjük - itt meg már pénz se...”
 • 2. macs 2013. január 14. 11:22
  „Bevetették a régi jól bevált módszert: "oszd meg és uralkodj"!”
 • 1. papika56 2013. január 14. 10:42
  „Balogh Z csak azt teszi --amit orbán enged neki !
  Viszont : orbán ---csak orbánnal egyeztet !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisokos a járásokhoz

Milyen telefonszámon intézhetem személyi igazolványom megújítását a csongrádi járási hivatalban? Meddig tart nyitva szerdán a szegedi hivatal? Tovább olvasom