Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Nem a honvédség fizet az ivóvízért, hanem az önkormányzat

Szeged-Szőreg - Helyesbítés korábbi cikkünkkel kapcsolatban.
A Kutat fúratna a szőregi tanyákon a képviselő című, július 23-án megjelent, 30 szőregi lakos huzamosabb ideje tartó ivóvízhiányával kapcsolatos írásunkban Rózsavölgyi József fideszes szőregi önkormányzati képviselőt kérdeztük, aki arra hivatkozott, mivel egyes településekre már úgyis a honvédség szállítja a vizet, ezt kérhetnék a szőregiek is. Ezzel kapcsolatban azt is mondta, hogy „a Szegedi Vízműtől azt a tájékoztatást kaptam, hogy a honvédség a vízműnek eddig nem fizetett a falvakba vitt vízért, a tartozás milliókra rúg".

A Magyar Honvédség sajtóosztálya tegnap helyreigazítási kéréssel fordult lapunkhoz. Tájékoztatásuk szerint „...a valóság a következő: A Magyar Honvédség (MH) a feladat végrehajtásáért felel. A vízfelvételi helyen átvett és a lakosság részére kiosztott víz költségét az önkormányzatok és a vízszolgáltatók között kell elszámolni, amelynek értelmében a fenti állítás a honvédség vonatkozásában nem helytálló... A Magyar Honvédség a részére kijelölt és akkreditált vízfelvételi helyen dokumentummal igazolja az átvett víz mennyiségét, valamint a vízkiosztás helyén annak kiosztását az önkormányzat képviselőjével ellenjegyezteti. A költségekről a számlát – az önkormányzatok részére – a kijelölt vízkivételezési helyet működtető vízmű nyújtja be... Az átmeneti vízellátás feladatait kormányhatározat alapján a Magyar Honvédség a Belügyminisztérium Önkormányzati Irodától megkapott hivatalos igények alapján tervezi és hajtja végre. Minden önkormányzati és egyéb igény vizsgálata tehát továbbra is a BM Önkormányzati Iroda hatásköre, akik az elbírált igényt hivatalosan megküldik az MH részére. Hivatalos megkeresést a szóban forgó ügyben a honvédelmi tárca nem kapott".

Olvasóink írták

 • 3. Emberségetavilágnak 2013. július 29. 06:30
  „Van már vizük azoknak a szerencsétleneknek?”
 • 2. ikszy 2013. július 27. 19:07
  „Ezek szerint a népnemzeti talpnyalónak fogalma sincs a történtekről, de nyilatkozik, ócsárol más szerveket. Ők meg nem perelnek, mert testvér. Területvezető.”
 • 1. pachakuti 2013. július 27. 16:53
  „"... a tartozás milliókra rúg" (Rózsavölgyi József fideszes szőregi önkormányzati képviselő)

  Talán már uszodát is kaptak tőlünk a hátrányos helyzetűek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8 liter borért törte be a kirakatot

P. Norbert 8 liter fehérbort adott a gyanú szerint N. Tamásnak, hogy törje be egy Tápai utcai kisbolt kirakatát. P. Norbertet hat rendőr vitte el megbilincselve. Tovább olvasom