Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Nem cirkusz, a zenélő szökőkút fiatalodik

Szeged - Egy hónapja bontják a Dugonics téri zenélő szökőkutat alul-felül, kívül és belül, hogy Szeged napjára, a május 21-i városi ünnepre 70 millió forintból újjászülessen.
A ponyva alatt tehát serény munka folyik. Mától rakják össze a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. munkatársai az új, föld alatti vízcsőrendszert, valamint a villany- és számítógépes kábeleket. A sátor az új „nézőtér" szigetelését védi a portól és esőtől. Az ülőkaréj mészkő lapjait lecsiszolták, az ellopottakat 26 újjal pótolják.

Fotó: Miskolczi Róbert
Fotó: Miskolczi Róbert

Olvasóink írták

 • 3. f 2008. április 16. 09:21
  „Log, szeptemberben kezdik.”
 • 2. Log 2008. április 16. 08:24
  „Az egyetem mikor lesz halnadó a főépületét felújítani? Miért sajnálják rá a pénzt?”
 • 1. mattill 2008. április 16. 06:47
  „Egyszer már kérdeztem, de akkor senki sem válaszolt: most ez a felujítás a sokat emlegetett félbevágást jelenti ami alapja a Dugonics tér felújításának? Vagy ez csak egy ideiglenes felujítás? Ugyanis sokáig mindíg arról volt szó, hogy félbevágják a szökőkutat, hogy ne törjön meg a sétálóutca tengelye, a téren pedig folytatják a Kárász utcához illeszkedő térburkolást , így egy megújult köztér jön létre......majd valamikor....
  Azt én is elismerem, hogy amíg az egyetemről pereg a vakolat, addig vagy annak felújítását, vagy az épület teljes összedőlését meg várni, mert addig felesleges díszburkolni..:-((
  Ja és mikor folytatódik a sétálóutca(k) kövezése. Korábban arról volt szó, hogy a Széchenyi tér, Takaréktár utca, Dugó tér, Horváth Mihály utca kikövesésére és sátállóutcává való kinevezése milyen jó lesz nekünk. Utóbbi amolyan "kultúrális sétautca" módon szerepelt a hírekben, bár már a 90-es években megszüntették ott a mozit, képtárat és csak hajszál választotta el ettől a Kisszinházat is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendégbarát múzeum

Szeged - A szegedi, illetve a Csongrád megyei intézmények közül egyedül a Pick Szalámi és Szegedi… Tovább olvasom