Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Nem döntött a megye Zombori ügyéről

Szeged - Mégis nyílt ülésen tárgyalta a megyei közgyűlés Zombori István fegyelmi ügyét. Online közvetítés.
Nem döntenek ma

9.10: A közgyűlés úgy döntött, hogy szakértői vizsgálatot kér abban a két kérdésben, hogy a megépült vegyszerraktár előregyártott elemekből készült-e, és mit jelent az utólagos bejelentési kötelezettség. Május 11-én tárgyalnak újra. Vége a közgyűlésnek.

A végső döntéshez egyébként minősített többségre van szükség, ez ma nem lett volna meg Zakar Péter és Orbán Imre távolmaradása miatt, valamint azért, mert Pap Gabriella vizsgálóbiztos nem szavazhat az ügyben.

Határozathozatali procedúrába kerültek

8.54: Gémes László szakértői véleményt kér, szerinte a szakértőknek meg kellene állapítani, hogy szükség volt-e építési engedélyre, illetve fennáll-e az utólagos bejelentési kötelezettség az építéssel kapcsolatban. Gémes az ülés elhalasztását kéri. A szakértőkről döntenek, Magyar Anna zárt ülést rendel el, mert a közgyűlés "határozathozatali procedúrába került".

Magyar Anna a fegyelmi bizottság elnöke

8.49: Magyar Anna, a közgyűlés elnöke ismerteti, hogy Pap Gabriella (Fidesz) képviselő a kijelölt vizsgálóbiztos, aki benyújtotta a jelentését. A fegyelmi tanácsnak (közgyűlés) ezt 15 napon belül kell hogy tárgyalja. Gémes László (Fidesz) Magyar Annát javasolja a fegyelmi tanács elnökének, hiszen egyébként is ő gyakorolja a munkáltatói jogokat a múzeum igazgatója felett. Megszavazzák.

A korábban meghirdettel szemben nyílt ülésen tárgyalja a megyei közgyűlés csütörtökön Zombori István, a Móra Ferenc Múzeum nyugalmazott igazgatójának fegyelmi ügyét.

A nyílt ülést Zombori kezdeményezte.

A rendkívüli közgyűlésen ez az egy napirendi pont szerepel.

Március 25-én fegyelmi vizsgálatot indított a megyei közgyűlés Zombori István múzeumigazgatóval szemben. Április 15-én, zárt ülésen már arról döntött, hogy nyugdíjba küldi az intézményvezetőt.


Olvasóink írták

 • 10. varbert 2011. május 05. 20:12
  „Azt kívánom Magyar Annának,ő is élje át amit Zombori Istvánnal múvel!”
 • 9. manstein 2011. május 05. 14:45
  „Ez a nő egy rosszindulatú őrült szörnyeteg! Mit képzel magáról, meddig garázdálkodhat itt szabadon?! Megindította a fegyelmit, botrányosan szabálytalanul (a saját képviselője lett a fegyelmi biztos!) nyilván semmit nem talált, átlépett pár határidőt, ami törvényileg kötelező, utána nyugdíjazta/kirúgta az igazgatót, mert ugye érdemi dolog nem volt ellene (csak az, hogy nem volt hajlandó törvénytelenül költeni az ásatási pénzt a verekedős pillanatnyi agybaja szerint), de azért folytatja határidőn kívül is a fegyelmit, majd összetrombitál megint valami ülést, ahova a saját elvbarátait se képes összegyűjteni. Szomáliában ez az ügymenet még elmenne, de itt már nem kéne. És az a legszenzációsabb, hogy semmiféle szerv nem áll felette, mindezt addig csinálhatja, ameddig jól esik neki, mert a narancsgép működik mukkanás nélkül mind országosan, mind helyben!”
 • 8. Parttalan 2011. május 05. 14:39
  „Ann Bopping”
 • 7. aranka2 2011. május 05. 14:19
  „Már nyugdíjazták. Most még mit bohóckodnak vele?”
 • 6. N.P. 2011. május 05. 14:03
  „gavallér

  Szegeden nagyon sokan tudjuk ki is Zombori, és azt is ki B. Panni......”
 • 5. queenmargareth 2011. május 05. 13:45
  „MIÉRT nem írtok arról, hány embert bocsátottak el a múzeumtól?Volt akinek csak két év volt a nyugdíjig?
  64 évesen Mit keres ott ez a nő?????????”
 • 4. kilo 2011. május 05. 11:27
  „Hat ez egy tartalmas nap volt. Remelem, senki nem faradt el tulsagosan. 8:30 es 9:10 kozott lezavartak az ulest, utana mindenki huzott haza... mennyiert is?”
 • 3. gavallér 2011. május 05. 10:46
  „Követelem az ENSZ Bt azonnali összehívását. A fegyveres konfliktus elkerülése végett NATO lövész ezred állomásoztatását kérem azonnal elrendelni! A nem csak rendfenntartással állomásozó legalább 300 fegyveres katona
  állandó tűzparanccsal kell ,hogy rendelkezzen.

  Ki ..... ez a Zombori?”
 • 2. Herli 2011. május 05. 09:03
  „Ja és a Trogmayer Ottó képviselete etalon is elszállt ebből a szakmából.”
 • 1. Herli 2011. május 05. 09:01
  „Vörös Gabriella példáját ismerve, nem sok jó várható, főleg, ha a szakmai oldalát nézem.
  Itt a politika dominál a szakértelemmel szembe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopott kerékpáromat visszavásárolnám

Visszavásárolná két ellopott kerékpárját egy szegedi lány – plakátokon hirdeti a járművek ismertetőjegyeit. Tovább olvasom