Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Nem feledik a nyaralást

Egy évvel ezelőtt lázasan készülődött a nagy balatoni nyaralásra a Bálint család. Imre és Rózsika öt nevelt gyermekével utazhatott egy hétre üdülni. Vakációjukat lapunk és az Accor Hotel szállodalánc támogatta, felejthetetlen élményeket szerezve Bálintéknak.
A siófoki nyaralást még ma is emlegetik Bálinték. A kislányok – Mercédesz, Marika és Icuka – részt vettek a hotel gyerekeknek szóló programjain, és kézművesoklevéllel tértek haza Fotó: Schmidt Andrea
Csengetésünkre Rózsika nyitott ajtót a takaros sándorfalvi családi házban. Bal keze begipszelve: rosszul lépett le a székről, elesett, s egy darab csont letört a csuklójából. Így nehezebben végzi a házimunkát, de a gyerekek sokat segítenek neki. A családfő, Imre épp fát hasogatott az udvaron: már készülni kell a télre. Bálintéknál van munka bőven: a teraszon zöldbab, patisszon – ezek hamarosan a fagyasztóládába kerülnek. A lekvárok már szép rendben sorakoznak a kamra polcán, szilvából és barackból tett el télire Rózsika. A nappaliban a kis unoka, Laura álmosan pislog – most ébredt fel –, a nevelt gyerekek – Norbi, Marika, Feri, Icuka és Mercédesz – egymás mellett ülnek a kanapén. Előkerül a több tucat balatoni fotó. Rózsika, Imre és a gyerekek életükben először üdültek a magyar tenger partján. Egy évvel ezelőtt lapunkban mutattuk be a családot, amelyben a szülők három vér szerinti gyermekük mellett még hatot nevelnek. Példás összefogás eredményeként az öt kisebb gyerekkel egy hetet töltöttek a Club Hotel Siófokban. Az útiköltséget lapunk állta, a teljes ellátással járó üdülés pedig az Accor szállodalánc ajándéka volt a Bálint családnak.

– Felejthetetlen élmény, egész életünkben emlékezni fogunk a siófoki üdülésre – mondta Rózsika. A gyerekek egymás szavába vágva sorolták az élményeket: jártak hajóval Tihanyban, a liliputi kisvonattal körbeutazták Siófokot, délutánonként strandoltak, vízibicikliztek, és mindennap részt vettek a szállodában szervezett gyerekprogramokon. A kislányok a kézműves-foglalkozáson ügyességükért oklevelet kaptak. Persze nem hagyhatták ki a diszkót sem, a fotókon látható: nagyon jól érezte magát a család. Kiváló volt az ellátás, tetszett nekik a svédasztalos választék, no meg persze a Balaton is.

– A szállodában nagy szeretettel fogadtak bennünket – emlékezett vissza Rózsika. – Először nem is tudtam, mit fogok én egy hétig kezdeni házimunka nélkül, de nagyon jól- esett a pihenés. A szálloda a tó partján áll, saját medencéje van. A gyerekek egész nap lubickoltak. Sajnos nagyon gyorsan eltelt az az egy hét. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik lehetővé tették a családunknak ezt az üdülést. És leginkább azért, mert a gyerekeknek csodálatos élményt nyújtottak.

Idén nem volt balatoni nyaralás, viszont több helyre kirándultak a gyerekekkel.
– A szegedi füvészkertben megnéztük a lótuszvirágzást – mesélte a halk szavú, mosolygós Mercédesz. – A legjobban nekem a növényházban a mimóza tetszett. Icuka hozzátette: legutóbb Kiskunmajsán jártak a strandon, és a nyár hátralévő részében készülnek még Budapestre és Vésztőre rokonlátogatásra. A gyerekek megegyeztek abban: a nyaralási toplistát a tavalyi siófoki üdülés vezeti, soha olyan jól még nem érezték magukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy városi telek kálváriája

Négyzetméterenként tízezer forintot kért az önkormányzat két városi tulajdonú, közmű nélküli… Tovább olvasom