Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Nem fogytak a festmények a moziban

Nem adtak el sokat a neves művészek alkotásaiból a Belvárosi moziban nyílt jótékonysági tárlaton. Az állami gondozásban élő kisgyerekek támogatására szervezett kiállítást meghosszabbították – bízva a gyerek- és művészetszeretők támogatásában.
Jótékonysági kiállítást rendezett december elején a Belvárosi mozi második emeleti Kamara Galériájában neves szegedi és az ország más területein élő művészek alkotásaiból a Szögedi Felsővárosiak Civil Egyesülete (SZÖFCE). Az eredetileg év végi zárással tervezett tárlaton és vásáron azonban – talán a karácsonyi túlköltekezés miatt – nemigen fogytak a műalkotások, noha ott többek között Pataki Ferenc, Sejben Lajos, Sinkó János és Darázs József felajánlott művei is megvásárolhatók.

– Az eddig összegyűlt, mindössze nyolcvan-százezer forint körüli összeg sajnos nem elegendő az egyesület terveinek megvalósításához – mondta el Sándor Zoltán, a szervezet elnöke. A SZÖFCE a teljes bevételt az „ÉRTÜNK" Szegedi Csecsemőotthoni Alapítványnak szánja, amely a gyerekeket egyhetestől hatéves korig befogadó Bölcsőde utcai gyermekotthon kis lakói számára családiasabb, színesebb, jobb környezetet szeretne biztosítani. A tíz éve létrejött alapítvány a bevételből játékokat, gyerekruhákat vásárolna, programokat szervezne a kicsiknek, akik családjuk támogatására sajnos nem számíthatnak.

A szervezők továbbra is bíznak a művészet- és gyermekbarát adakozók támogatásában, így a kiállítást – ami naponta 14 és 18 óra között látogatható – január közepéig meghosszabbították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petárdázások és egy sajtlopás volt az összes rendbontás

Szeged belvárosában petárdadobálók miatt indult szabálysértési eljárás, a Pulcz utcában egy… Tovább olvasom