Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Nem fűtöttek a Zrínyi-iskolában

Nem a hideg, hanem a szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola körüli utcai vezetékek cseréje miatt volt áramszünet tegnap délelőtt az intézményben. Erről még a múlt héten értesítették a szülőket. A helyzetre felkészültek, ezért a januári fagyos időben is zavartalan volt a szegedi iskolában a tanítás.
A Zrínyiben tegnap az áramszünet ellenére sem fagyoskodtak a tanulók. Fotó: Gyenes Kálmán
„Az én gyermekem a Zrínyi Ilona Általános Iskolába jár és pénteken mondta, hogy hétfőn nem lesz se villany se fűtés. Ezek szerint fázzanak meg a gyerekek? Miért nem adja ki a tisztelt igazgatónő szünetnek?! Ezek szerint ilyen 'egy jó belvárosi iskola'? Szerintem nem csak én vagyok felhúzva, hanem a többi szülő és gyerek is" – helyezte el üzenetét lapunk internetes fórumán vasárnap este Zs. Tamás.

– A szolgáltató értesítette az iskolát, ezért fölkészülhettünk az áramszünet okozta helyzetre – jelentette ki a fórumos szülő panasza nyomán fogalmazott kérdéseinkre válaszolva Doroginé Bíró Irén. A szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola igazgatója elmondta: a gyerekek szüleit a múlt héten tájékoztatták, hogy az intézményben áramszünet lesz hétfőn délelőtt, ezért nem üzemel a fűtés sem. Kérték, ennek megfelelően öltöztessék föl, vagy tartsák otthon a kicsiket. A fűtéstechnológiai cég vasárnap is dolgoztatta a kazánt, ezért a hét első tanítási napjának reggelére forróak voltak az iskolai fűtőtestek, a hőmérő hétfőn délben 22 Celsius-fokot mutatott a tanáriban. Az igazgató szerint az oktatómunkát nem zavarta az előre bejelentett, hétfőn 8.30-tól 14 óráig tartó áramszünet.

– Az alsó tagozatos negyedikes fiamnak az üzenő füzetébe is beíratta a tanító néni a hétfői áramszünetről és a gyerekek számára ajánlott melegebb öltözékről szóló értesítést – magyarázta Szilné dr. Bottyán Tünde, három zrínyis gyerek anyukája. – A két nagyobb szóban hozta haza a hírt. Így aztán a gyerekeim hétfőn kissé melegebben öltöztek, mint más téli napokon szoktak, de elmentek az iskolába. Szerintem az iskola mindent megtett, amit a helyzet megkívánt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fizették ki a vakoknak az utolsó munkabért

Megindult a felszámolási eljárás a gödöllői cég ellen, amely országszerte több mint kétezer vaknak… Tovább olvasom