Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Nem hagyták veszni a zöldségkiállítást

Balástya - Nem tudta tönkretenni az eső az idei balástyai zöldség- és virágfesztivált. A kiállításra felajánlott terményekből annak ellenére sem volt hiány, hogy a csapadékos időjárás miatt mindenből jóval kevesebb termett.
Immár 11. alkalommal rendezték meg a hétvégén a balástyai falunapokat, a hagyományoknak megfelelően a zöldség- és virágfesztivállal, valamint a lovasnapokkal együtt. A szervezők sokáig aggódtak a falu egyik legnagyobb eseményeként számon tartott programért, hiszen az elmúlt időszak időjárása nagy kárt tett a mezőgazdaságban: sok gazda terményét semmisítette meg a belvíz. Így azt gondolták, a korábbiaknál kisebb lesz a program fő látványossága, a kiállítás, hiszen azt minden évben azokból a zöldségekből és virágokból komponálják meg, amelyeket adományként kapnak a termelőktől.

Szemre is tetszetős balástyai zöldségek a bemutatón. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– Amikor beindultak a felajánlások, gyorsan kiderült, hogy a környékbeliek nem hagyják veszni a fesztivált: semmivel nem érkezett kevesebb termény, mint a korábbi években – mondta el Ujvári László polgármester. Több mint száz zöldséges és 15 virágos járult hozzá ahhoz, hogy a település tornacsarnokát színes forgataggá varázsolják. Gyakorlatilag minden megtalálható volt itt a kelkáposztától a hagymán át a sütőtökig – kerti tóval, vízeséssel, fenyőfákkal kerítve.

A falunapok programjait a rossz idő ellenére – a lovasfogatok felvonulását kivéve – mind megtartották: pénteken a Bereczki–Szinetár házaspár adott nagy sikerű koncertet, szombaton Rokker Zsolti lépett fel a sátras utcabál előtt, vasárnap pedig díjugrató versennyel zárt a rendezvény. A hátrányos helyzetű családok, valamint az iskolások azonban még jó ideig élvezhetik a fesztivál „hangulatát", a kiállított terményeket ugyanis közöttük osztotta szét az önkormányzat.

Olvasóink írták

 • 2. ERDÉLY 2010. szeptember 20. 14:29
  „Újabb adalék A DM részéről a magyar értékek népszerűsítésére:
  Magyar néptánc ,magyar népzene ...stb. ... helyett
  mint már annyiszor/PL.:Csocsesz.... stb...reklámozása/
  most ki kellett emelni a három nap fénypontját :ROKKER ZSOLTI-t KI AZ ?
  hogy a DM-nek ilyen fontos volt !”
 • 1. mucu 2010. szeptember 20. 13:51
  „Tényleg jó volt ott lenni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktorral az oltár elé

Az előkelő autók és a limuzinok ideje lejárt – legalábbis így gondolta Kiss Péter és Tulkán Brigitta, amikor esküvőjükre járművet választottak. Tovább olvasom