Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Nem kapcsolják ki hidegben az áramot

Csongrád megye - Az EDF DÉMÁSZ a nehéz anyagi körülmények között élő családok védelmében a rendkívüli időjárási körülmények miatt február 1-jétől várhatóan február 12-éig kikapcsolási moratóriumot hirdet.
Ezen időszak alatt azoknál a lakossági ügyfeleknél sem kapcsolják ki az áramot, akiknek számlatartozásuk van. A szüneteltetés kizárólag az EDF DÉMÁSZ lakossági ügyfeleire vonatkozik – áll a lapunknak küldött közleményben. Az intézkedés előzménye, hogy a Belügyminisztérium felkérte a magyarországi energiaszolgáltatókat: a nagy és várhatóan tartós hidegre való tekintettel átmenetileg ne kapcsolják ki a fűtést és a villanyt a számláik kifizetésével elmaradásban lévő ügyfeleiknél.

A türelmi idő azonban nem vonatkozik a nem lakossági ügyfelekre, velük szemben a társaság ebben az időszakban is a hatályos szabályozás szerint jár el. A moratóriumot követően az EDF DÉMÁSZ továbbra is több lehetőséget ajánl fel a nehéz helyzetbe került lakossági fogyasztók számára, hogy megelőzzék a kikapcsolást. Amennyiben az ügyfél szociálisan rászorult, a szolgáltató felajánlja az előrefizetős mérés lehetőségét. Évente egyszer – meghatározott feltételek mellett – lehetőség nyílik részletfizetési kedvezményre is.

Távfűtés: a hidegben nem zárnak ki senkit
Január végével az időjárás enyhüléséig a Szegedi Hőszolgáltató Kft. is felfüggesztette a díjhátralékot felhalmozó fogyasztók távfűtésből történő kizárását – közölte Básthy Gábor, a hőszolgáltató ügyvezető igazgatója. Hozzátette: olyan esetekben elhalasztják a radiátorok leszerelését, ahol már érvényes, jegyzői engedély birtokában az ingatlanba is bemehetnének a hőszolgáltató munkatársai.

Olvasóink írták

 • 2. nemjogasz 2012. február 02. 12:20
  „Újszentiván”
 • 1. kumisz 2012. február 01. 23:29
  „A téli időjárásra tekintettel felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét,
  ... a hulladékok keletkezésének ellenőrzéséről és a köztisztaság fenntartásáról szóló 5/1997(VI.5) számú önkormányzati rendelet 4.§-a (1)-(5) bekezdés alapján,hogy az ingatlanok előtti járdák tisztán tartását,hóeltakarítását az ingatlan tulajdonosa,illetve használója köteles elvégezni.

  A szórakoztató-,vendéglátó és árusító helyek,üzletek előtti járdaszakaszt a használó köteles folyamatosan tisztán tartani.

  Kérjük, hogy ezen rendelkezés alapján szívesedjenek gondoskodni a tulajdonukban,
  illetve használatukban levő ingatlan előtti járdaszakaszt azonnali és folyamatos hóeltakarításáról, tisztításáról,síkosság mentesítéséről.

  Aki a felhívásban foglaltaknak folyamatosan nem tesz eleget,szabálysértést követ el,és többször kiszabható , 30.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi távfűtés: felfüggesztették a kikapcsolást

Az időjárás enyhüléséig a Szegedi Hőszolgáltató Kft. is felfüggesztette a díjhátralékot felhalmozó fogyasztók távfűtésből történő kizárását. Tovább olvasom