Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Nem kapnak áramot a kisteleki büfések

Kistelek - Saját aggregátorral biztosíthatnak csak áramot maguknak a kisteleki vásár büfései a jövő hónaptól. A piacfelügyelet döntött így: veszélyes volt az eddigi megoldás.
A következő hónaptól nem kapnak áramot a kisteleki vásár büfései. A döntést a piacfelügyeletet ellátó Harmath és Társai Ipari és Szolgáltató Kft. hozta meg, komoly felháborodást keltve az érintettek között.

– A szeptemberi vásáron közölték velünk ezt a hírt – mesélte az egyik vendéglátós. – Amikor fellázadtunk, és az irodához mentünk, hogy magyarázatot követeljünk, annyit mondtak, hogy akinek ez nem tetszik, nem kell jönnie.

A panaszos elmondta, nagyjából 30 büfés és pecsenyés települ ki a vásárba minden hónap első vasárnapján. Áram nélkül viszont nem működnek a hűtők, így nem kaphatnak működési engedélyt sem. De szintén áram kell a szagelszívókhoz, a gépek üzemeltetéséhez, vagy éppen ahhoz, hogy egy kávét meg tudjanak főzni.

– Aggregátorral lehet csak megoldani ezt a helyzetet, az viszont füstöl. Arról nem is beszélve, hogy benzinnel működik. Ha kifogy a gépből, töltögessem, miközben élelmiszerrel dolgozok? – tette fel a kérdést az árus, aki szerencsésnek érzi magát, hiszen van bevethető áramtermelője.

Akinek viszont nincs, 40-60 ezer forintos bevételét bukja el a döntés miatt. Mint mondta, ha nem születik megoldás a hónap elején esedékes következő vásárig, tiltakozásképpen lezárják a vásárteret.

Harmath Sándor, a felügyelő cég ügyvezetője elmondta: egy elégett elosztószekrény miatti ellenőrzés során szembesült azzal, hogy eddig szabálytalanul vezették a területen az áramot.

– Mindenki keresztbe-kasul húzta a kábeleit, egymástól vezették át az áramot, miközben nem volt biztosíték arra az esetre, hogy a rendszer kioldjon, ha zárlat van. Arról tájékoztattak, ha baleset történik, az én felelősségem lesz. Ezt nem akartam bevállalni – mondta az ügyvezető, aki hangsúlyozta: senkire nem haragszanak, és a döntés nem az árusok ellen szól. – Inkább ezért panaszkodjanak az újságnál, mint azért, mert valakit agyonütött az áram – tette hozzá.

Harmath Sándor szerint egyetlen megoldás van: ha a vásártér területén kiépítik az elektromos hálózatot. Addig marad az aggregátor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 autóban 2 embercsempész és 12 migráns

Mórahalomról értesítették a rendőrséget két gyanús szerb rendszámú autó miatt. A két sofőr fejenként 50 illetve 100 euróért vállalta a fuvart. Tovább olvasom