Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Nem kell tovább kerülni a piacnál

Szeged - Olvasónk szerint értelmetlen, hogy a Mars téri, újonnan kialakított piaci parkolóhoz a Kossuth Lajos sugárútról csak kerülve lehet eljutni. Jó hír: hamarosan kétirányú lesz a parkolóhoz vezető Pulz utca.
A Mars tér átépítésével a piacra tartó autósok útvonala is megváltozott: új teret avattak az egyetem mérnöki karánál, emiatt megszűnt az átmenő forgalom. A Kossuth Lajos sugárút felől csak kerülővel lehet a Mars térre bejutni.

Olvasónk, Gyuris Magdolna kérdezte, miért egyirányú a Pulz utcának a Mars tér–Pozsonyi Ignác utca közötti szakasza, miért kell az új piaci parkolókhoz kerülni? Az érvényes forgalmi rend szerint a Kossuth Lajos sugárútról a Mars térre a Pozsonyi Ignác, majd a Cserzy Mihály utcán át lehet eljutni, utóbbin a parkoló járművek és az osztott pályás úttest miatt még egy kerékpárost is nehéz kikerülni. Aki pedig a nagykörutat választja, jókorát kerül a közeli piacért.

Kétirányú lesz a Pulz utca Mars térhez közeli szakasza. Fotó: DM/DV
Kétirányú lesz a Pulz utca Mars térhez közeli szakasza.
Fotó: DM/DV

Nem csak olvasónk fejében fordult meg a változtatás ötlete: a városüzemeltetési iroda felülvizsgálta a Mars téri piacot határoló és a csatlakozó útszakaszok forgalmi rendjét. – Szaktervek készültek a forgalmi rend módosítására. Az elképzelést a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága megtárgyalta és jóváhagyta – közölte Antalicz Zoltán, a városüzemeltetési iroda műszaki ügyintézője.

Elárulta, a kifogásolt Pulz utcai szakasz kétirányú lesz, a mostani parkolók az egészségügyi intézmény oldalába kerülnek – így több autó is elfér. Hozzátette, jelenleg folyik a kivitelezés közbeszerzési eljárása.

Olvasóink írták

 • 11. szpirigonzálesz 2011. október 26. 23:19
  „Mit jelent az, hogy "Nem kell tovább kerülni a piacnál"?
  Valaki elmagyarázná?”
 • 10. nyomdasz63 2011. október 26. 21:39
  „8. okz63 2011.10.26. 19:18

  Fogadjunk,hogy "csúszni fog"...a hibás közműtérképek miatt!”
 • 9. helsinkirokker 2011. október 26. 19:42
  „A városüzemeltetési iroda azon is elgondolkodhatna, hogy testületileg elmenjen valahová hasznos munkát végezni. Szétbarmolják a város közlekedését, mintha autók nem is léteznének. A nagykörúti zöldhullámnak vége, hála az árkádnak. Kettes kórháznál megszűnt az összes parkoló, aki kocsival érkezik oda mellékutcákban, azaz lakóövezetben bohóckodik. Van helyette kettő darab vágány, ahol szerintem sose megy egyszerre két villamos. A füves Kálvária egy vicc, egyre körülményesebb és lassabb a városban közlekedni, folyamatosan szünnek meg parkolóhelyek, vannak helyette tök üres parkolóházak "pici pénzért". És évek óta szét van bombázva a város, lövészárkok mindenütt. A Palánk városrész most épp izolálva van, a boltosok gondolom örülnek.

  Na, kimérgelődtem magam.”
 • 8. okz63 2011. október 26. 19:18
  „Egy közintézmény beruházása sosem úgy működik, hogy kimegy valaki az irodától és megcsinálja. Tudomásul kell venni, hogy a közbeszerzés az közbeszerzés.”
 • 7. ivando 2011. október 26. 12:37
  „Nem tudom elfogadni ezt a választ! Mit kell ezen pályáztatni??? 5 tábla áthelyezést???? NA ne kamuzzanak!!!
  VAgy tényleg felújítják a kérdéses szakaszt, új közművekkel, útburkolattal???? Remélem mihamarabb megtudjuk a választ. Ilyen forgalom módosítást 2 óra alatt meg lehet csinálni!!!! Nem kellene hülyének nézni az embereket!”
 • 6. kilo 2011. október 26. 12:29
  „Idoben eltakaritott valasztasi plakatot is lathatunk a foton, a nagyszeru minosegu utburkolat es szepen karbantartott kerites mellett.”
 • 5. cyt 2011. október 26. 11:12
  „Hat ha mar ilyen szinten folytak a megoldas targyalasai, akkor remelhetoleg az utcaszakaszt rendbe is teszik; a volt I. Korhaz oldalan a sartengert megszuntetik, normalis burkolatot es utburkolati jeleket kap az utca.”
 • 4. Szikesanyi 2011. október 26. 11:05
  „Azon is el kellene az illetékeseknek gondolkodni,hogy a Boross József utcába a 13.sz.házba az Árkád üzlet garázsa miatt nagyívbe nem lehet bekanyarodni ezért el kell a Huszár utcáig menni és a Bakai Nándor utca felöl behajtva jobb kanyarral hazamenni. A rengeteg fölöslegesen elhasznált benzin árát ki fizeti meg az ott lakóknak ?”
 • 3. online 2011. október 26. 11:03
  „A Pulczban a kórház háta möggötti gőztáv csatornájával mit csinálnak. Oda már több autó beszakadt! Ha ott parkoló lesz......”
 • 2. nátha 2011. október 26. 10:50
  „Ha kell ingyen odamegyek kiveszem azt a táblát ezen ne múljon. Pályáztatni ... nevetséges.”
 • 1. Linka11 2011. október 26. 10:20
  „Végre egy használható ötlet !! Van még néhány hely a városban amit átlehetne gondolni !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenőpénzt adott a sztárügyvéd?

Hivatali vesztegetéssel is gyanúsítja a Szegedi Nyomozó Ügyészség K. Zoltánt: az ügyvéd az előzetesben lévő ügyfelétől kapott összeget kenőpénzként adhatta tovább. Tovább olvasom