Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Nem kezdik el Deákváros építését

A napokban megjelent cikkünkre reagálva Korda Péter, az OTP Ingatlan Rt. ügyvezető igazgatója kijelentette: egyelőre nem kezdik el a volt Gyevi temető helyére tervezett 400 lakásos lakópark, a Deákváros építését.
Írásunkban az után nyomoztunk, miért nincs még semmi jele annak a tízmilliárdos beruházásnak, amelynek első 30-50 lakását már 2005-ben át kellett volna adni. Szegeden találgatások is szárnyra kaptak, az is felmerült, hogy a tervezett városi sportuszoda számára ez lenne az ideális helyszín. Az értesülést azonban Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester cáfolta.

Korda Péter lapunk kérdéseire válaszolva elmondta: azért nem indították el a beruházást – amelyre megkapták a jogerős építési engedélyt –, mert tovább tart az ingatlanpiac mélyrepülése. Ráfizetéses építkezést nyilvánvalóan nem kezdenek el. Azt firtatva, gondolkodtak-e az értékes terület eladásán, az igazgató nemmel válaszolt. Elismerte viszont, hogy a szegedi önkormányzatot leszámítva vásárlási szándékkal sokan megkeresték már, de a telek nem eladó. Mivel sokat költöttek a temető felszámolására, magára a projektre, a rendezési tervre, folyamatosan elemzik a gazdasági körülményeket, az ingatlanpiaci trendeket, és az elemzések függvényében fognak majd hozzá a beruházáshoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A száraz medence nem balesetveszélyes

Szeged napjára hagyományosan lezárják a Móra-múzeum előtti szökőkutat, de az idén el sem indul… Tovább olvasom