Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Nem kezdték el marni a 43-as utat

Deszk - A kivitelező szinte egész nap azzal hitegetett bennünket tegnap, „nemsokára" kezdik az útjavítást Deszknél, a „kitáblázást" pedig a szegedi nagykörúton. De nem kezdték. Annak ellenére, hogy korábban azt közölték – meg is írtuk –, hétfőn reggel fél 7-kor indul a munka. A késlekedés okát nem sikerült kiderítenünk. A kezdést mára megint megígérték.
Bár az állami utak felelőse, a Magyar Közút Kht. azt írta közleményében péntek délután, hogy Deszk és Klárafalva között „hétfőtől (2008. 04. 14.) kezdjük a munkálatokat a 12+000 km sz. jobb oldalon a nyomvályú marással, félpályás korlátozással, jelzőlámpás irányítás mellett. Naponta tervezett előrehaladásunk kb. 500 m" – tegnap nem történt semmi. Az is a pénteki sajtóközleményben áll, hogy a Római körúton lesz a „16. héten (2008. 04. 14–20.) a szakasz általános táblázása, a 17. héten (2008. 04. 21–27.) munkavégzés a Szilléri sgt.–József Attila sgt. közötti szakasz Budapest felé vezető oldalán" – de tegnap itt sem történt semmi.

A közút szerződött alvállalkozóját, a békéscsabai Swietelsky Építő Kft.-t vasárnap kérdeztük, tegnapi számunkban tájékoztatása alapján írtuk: „mind a két brigád – Szegeden és a 43-as úton is – hétfőn reggel fél 7-kor kezd". Karakas József fő-építésvezető azt is mondta, azért kell sietniük, mert csak száraz időben köt jól az új aszfalt, és nagyon szoros a május végi határidő.

Ehhez képest tegnap reggel fél 7-kor egyedül ácsorgott egyik kollégánk a nagykörúton, a másik Deszk határában. Természetesen azért mentünk oda, hogy tájékoztassunk, hogyan lehet közlekedni az útjavítás ideje alatt. De se munkások, se táblák, se munkagépek – a forgalom zavartalan volt.

Deszk és Klárafalva között nem kezdték el a beígért útfelújítást. Fotó: Miskolczi Róbert
Deszk és Klárafalva között nem kezdték el a beígért útfelújítást.
Fotó: Miskolczi Róbert

Háromnegyed 8-kor felhívtuk a fő-építésvezetőt, aki megnyugtatott: „nemsokára" feltűnnek a táblázók. Azt mondta, nincs késés, ez a normális munkamenet. Először tábláznak, aztán kedden fúrásokkal kijelölik a munkaterületet, szerdán fognak csak aszfaltozni. Megnéztük, mi lett „nemsokára". Nem lett semmi. Fél 11-kor még mindig nem találtunk egyetlen munkást sem az úton.

Megkérdeztük a megbízó Magyar Közút Kht.-t, mi az oka a késedelemnek egy olyan munkánál, amelyre a közlekedőknek fel kell készülni, és amelyről ezért joggal várnak pontos tájékoztatást.

A szegedi igazgatóságtól azt az írásos választ kaptuk, hogy ők is érdeklődtek a kivitelezőnél, eszerint „hétfőn tábláz, Deszk mellett gréderrel lenyesi, letúrja az aszfaltszélről a földet. Deszknél kedden kezdi a marást, a nagykörúton pedig a jövő hétfőn."

Délután sem mutatkozott senki a két brigádból, sem a Római körúton, sem Deszknél. Hogy ma reggel valóban marják-e majd a 43-as utat a 12-es kilométernél, és tábláznak-e Szegeden – ezek után csak találgathatjuk.

Olvasóink írták

  • 2. atomboy 2008. április 15. 09:34
    „Aprilis bolondja, aki elhitte...”
  • 1. Kért Elek 2008. április 15. 07:35
    „2008.03.27-én megjelent cikk. Basa Zoltán, a megyei igazgatóság vezetője ugyanakkor elismerte: a helyzet ma már ezzel együtt is szinte kezelhetetlen. .......
    ..........Basa Zoltán kimondta: a panaszok jogosak, ám a kivitelezők a minőségi előírásokat minden esetben teljesítik - a szabványok meghatározásánál azonban olykor különböző lobbiérdekek érvényesülnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forráskútra megy kedden a Délmagyarország

Forráskút - Folytatjuk a Délmagyarország és a Délvilág megyejáró sorozatát, amikor is szerkesztőségi… Tovább olvasom