Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Nem látta előre a jósnő az adórevizorokat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi régiójának operatív revizorai továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a szolgáltató szektorra.
Minden bizonnyal a legjobban az a „látó" asszony lepődött meg a revizorokon, aki pechére nem látta előre, hogy az azon a napon őt felkereső „érdeklődők" elsősorban a nyugta kibocsátási kötelezettség teljesítésére lesznek kíváncsiak nem a jövőjükre.

A „látó" elmondása szerint különleges képességei miatt a határainkon túl is jó hírnévnek örvend, szolgáltatásait ismert közéleti személyek is gyakran igénybe vették. Az asszony egy külterületi villa szentélyében fogadta az adóellenőröket. Az egy órán át tartó jóslás ellenértékét előre nem határozta meg, így az adóellenőrök egy 10000 forintos bankjegy átadásával fizettek.

A „látót" képességei azonban cserbenhagyták, hiszen a jóslásért átvett összegről adóügyi bizonylatot nem állított ki. Kiderült továbbá, hogy az asszony a tevékenységét bejelentés és adószám kiváltása nélkül végzi, mely mulasztásáért 200 ezer forintig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki az adóhatóság.

Az elmúlt időszakban az operatív revizorok célzottan vizsgálták a tört arany felvásárlással foglalkozó, illetve új ékszerek vásárlásakor a tört arany értékének beszámításával értékesítő üzleteket is. 13 üzletben tartottak ilyen típusú ellenőrzést a NAV munkatársai, s ennek több mint felénél tártak fel hiányosságot, hibát az adóellenőrök. Négy alkalommal az eladók sem a tört arany felvásárlásáról, sem az új ékszer eladásáról nem adtak semmiféle bizonylatot, további három esetben pedig vagy a felvásárlásról, vagy az értékesítésről maradt el a megfelelő bizonylat kiállítása.

Olvasóink írták

 • 9. zozzy 2012. május 09. 15:08
  „aki egy ilyen baromságot el hisz az meg érdemli hogy át verjék”
 • 8. istvang58 2012. május 09. 09:46
  „Aki jósoltat az valószínű, hogy nem ép elméjű. Az ilyeneknek orvosnál a helyük. Gyanítom, hogy genetikailag sérültek és megérdemlik, ha kicsalják a pénzüket.”
 • 7. gedeon 2012. május 09. 08:07
  „Két barátnő beszélget.
  - Mesélj, milyen volt a jósnő?
  - Nagy csalódás. Mikor bekopogtam, megkérdezte, hogy ki az?”
 • 6. macusnéni 2012. május 09. 08:01
  „Ma ritkán van ahol számlát adnak,vagy esetleg megkisérlik az átadását.Előszőr tényleg a fő fejeseket kellene elővenni a bérbeadás/lakás/ mikor adóztak utánuk.Lehetne ott egy kis pénzt gyűjteni az üres kasszába.A fogorvosnál kell a számla a francnak,jól csinálja meg,hogy legalább 30 évig ne szoruljak újra késziteni.1.sz.hahaha.nekem amit megmondott az úgy is lett,s bevált szépen,nem hamukázott,s hittem is.Bíztos va valami ,amit tud,amit mi nem.”
 • 5. babar 2012. május 09. 07:57
  „Az adó nemfizetés össznépi buli. Benne van aki nem kéri (nem kérek számlát!) és benne aki eleve nem ad. És van aki így sem él meg a vállalkozásából, más meg dőzsől, pedig a közterhet nagyon kevesen kivisz a vállukon..”
 • 4. qrumpli 2012. május 09. 05:01
  „A lottó számokért fizettem 10 rugót aszonta eccer be fog jönni csak ki kell várni!
  Pár ezer évig ráérek ,vagy nem?
  Nekem se adott számlát.
  Ráadásul fejből mondta a számokat.”
 • 3. klj-54 2012. május 08. 23:31
  „Fogorvos, fogtechnikus, autóboltos, stb.”
 • 2. papika56 2012. május 08. 17:13
  „De sok dolguk lenne még a NAV ellenőreinek !
  Magánrendelő, fodrász, autójavító , .....stb.
  De nagy fogások ott fent Pesten volna a Parlamentben ülőknél ! sp: lakbér bevallás :évente 12 millió ft ??államtitkár ugyszintén !!”
 • 1. hahaha62 2012. május 08. 14:19
  „rengeteg ilyen szélhámos van...debreceni utca---róna utca sarok és társai.....persze ---ha hiszékenység van...hitárusok is vannak!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajok zsákmánya az őrizetlenül hagyott érték

Az elmúlt napokban több olyan bűncselekmény történt, amely egy kicsit nagyobb odafigyeléssel, az értéktárgyak iránti fokozottabb törődéssel megelőzhető lett volna. Tovább olvasom